Mainos

tiistai 27. tammikuuta 2015

Kevät 2014

Elämme siis kevättä 2014. On huhtikuu ja sormia alkaa syyhyttää päästä vähän näpertelemään veneelle. Helmikuisilta Helsingin venemessuilta tarttui matkaan aurinko-paneeli ajatuksella että päivitetään vähän Nordicin sähköjä.

Ei muuta kuin veneelle ja öljyn vaihdot sekä suodattimien vaihdot alta pois. No nehän on helppo suorittaa ja vielä moottorin ilmaus.  Ja sitten vanha Yanmar moottori ( iki liikkuja ) käyntiin. Hyvin starttasi ja siihen hyytyi. OK, akut tyhjät ja eikun lataamaan. Virtaa akuille päivän verran ja uusi yritys. Ja eihän se mihinkää käynnistynyt. Oli pakko pyytää työkaverin poika paikalle ja hän ilmasi sitten paremmin. Nyt hörähti käyntiin ja kävikin tosi nätisti. Vedet kulki ämpäristä oikeaan paikkaan ja Diesel pysyi koneen sisällä. Hienoa.


Nyt oli sitten aika vielä askarrella remonttia veneen sisätiloissa. Olin tilannut kapteenille sekä kartturille uudet jakkarat Saksasta www.svb24.com ista. Hinnat olivat mielestäni edulliset ja mikä parasta tulivat kotiin suunnattomalla 5€ toimitusmaksulla kolmessa arkipäivässä.  No uudet penkit sovitettu vanhojen penkkien paikalle. Tulos oli jotain mikä ei todellakaan tyydyttänyt silmää. Eli vaihdettava tasot kaappeihin. Uudet tasot löytyi Bauhausista liimapuuta joka sahattiin jo noutaessa oikean kokoisiksi paloiksi. Ei muuta kuin lakkaa päälle ja ympäriinsä 5-7 kerrosta. Nyt näytti jo paremmalta. Tämä taas laittoi lattian päivityksen alulle. Lattia materiaaliksi valitsin sitten luotettavan kokolattia maton. Helppo laittaa lattialle.


Tämän jälkeen kajuutan katolta kerros lakkaa pois ja monta kerrosta tilalle. Uusien lakkapintojen päälle aurinko-paneeli joha kytkettiin akkuihin tarvittavien lisävarusteiden kera. ja eikun vene vesille. Kyllä taas kelpasi olla. Okei akut olivat tyhjentyessään ilmeisesti jäätyneet ja toiminnassa olisi ollut paraneltavaa. Ensimmäistä kertaa sain veneen katsastettua ekalla katsastus päivänä eikä vasta vikana. Kausi alkakoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti