Safire Mökki mainos

maanantai 16. helmikuuta 2015

Loppukesä 2014

Nyt siis ollan tultu lomalta pois. Aika aloittaa normaali arki.... Siitä vaan ei tule mitään ilman veneilyä ja haaveilua veneilystä.

Lomamme jälkeen päätimme vaihtaa veneemme mahdollisuuksien mukaan. Ensin tietysti kävimme veneemme uudelleen läpi ja siivosimme sekä somistimme veneemme myyntikuntoon. Sitten tuli päivä jolloin saimme otettua valokuvat kaunokaisestamme ja laitettua ne nettiveneeseen. Katsojia oli melko paljon ensimmäisellä viikolla ja vielä seuraavallakin viikolla. Tarkistin puhelimen melkein tunnin välein josko joku olisi ottanut yhteyttä ostaakseen veneemme. Ei soinut puheli eikä meili kilahdellut. Silti olimme varmoja että veneemme käy kaupaksi.



Aloitimme toisen vaiheen ja otimme yhteyttä Family Cruicer myyjiin. Sovimme erään perheen kanssa koeajon erään myyjän kanssa heidän loman loppuun. Tulivat sovittuna aikana noutamaan meidät satamastamme. Ensi askel tähän veneeseen vakuutti meidät täysin. Tässä oli se mitä olimme vailla. Kaunis puinen yläosa ja runsaasti tilaa. Ajoimme veneen joka oli lähes täydellinen, iso ja tukeva myöskin taloudellinen. Ainoa este oli oma veneemme. Myynti tökki ja pahasti jo kolme viikkoa myynnissä ja edelleen myymättä.


Erään kerran olimme kaveriperheen kanssa Kaparenissä syömässä kanahampurilaisia. Tällöin saimme kuulla myös heidän veneen olevan myynnissä. Heillä oli yksi haaveilumme kohteista. Syrjäsuon veistämön Flying Albatross 870. Innostuimme heti mutta, olimme myös pettyneitä. Kaverimme olivat yhdessä veneilleet paljon kanssamme. Olimme viettäneet lukemattomia päiviä saarissa grillaillen ja merellä veneillen. Vene olisi loistavassa kunnossa ja sopisi tarkoituksiimme täydellisesti. Tämä kaupan loppuun saattaminen vaati suurta luopumista sekä omasta rakkaasta veneestämme että kaverin kanssa veneilystä. Samaan aikaan uuden veneen löytymisen kanssa saimme myytyä vanhan veneemme pois.  Ohessa kuva jossa meidän vanha Nordic ja uusi Flying Albatross ovat vierekkäin. Kaunis kesä päivä ja elämä hymyilee kaikille.  Kävimme kaverin kanssa yhdessä veneilemässä ja kuuntelin tarkkaan mitä tulevan veneemme kaipasi. Vaikka molemmat veneet ovat epätrendikkäitä uppouma sekä puoli liukuvia  veneitä ne täyttävät täydellisesti tarpeemme. Ovat taloudellisia ja lähes ikuisia.  Laskin kahden viikon retken Espoo-Hanko matkalla kuluneen polttoainetta Nordicilla ainakin 90 € edestä.  toki päivämatkat ovat olleet lyhyitä.




Teimme vielä muutaman matkan Nordicillamme joista viimeinen yön yli Bylandetiin. Täällä nautimme uudelle veneelle  ilta-auringossa istuen lasia nostaen Fresitaa. Samalla muistelimme 10 vuoden yhteistä matkaa vanhalla veneellämme. Kuten yhteisiä matkoja kaveriemme kanssa veneillämme. Saamme onneksi jatkaa yhteistä veneilyämme osan perheen kanssa. Tämä on mahdollisimman hieno keino saada veneillä siten että kaikkia miellyttää. Oma kaverini tulee aina olemaan ajatuksissamme mukana ja muu perhe useamman kerran vuodessa uudessa veneessämme.

Tulevaisuudessa kirjoittelen vuodesta 2015. Ja uuden veneemme varustelusta ensi alkuun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti