Mainos

keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Suuri meriretki day3

Aamulla herättyämme venettämme koputettiin. Herra Busterissa tiedusteli voisimmeko siirtyä tai koskas lähtisimme. Hän oli tullut isommalla Purjeveneellä ja halusi paikkamme. Kerroimme lähtevämme tunnin max parin tunnin kuluessa. Aamupalat nautittua pesimme hampaat ja suoritimme muut aamutoimet. Herra oli jo useampaan kertaan auttamassa köysissä ja lähdössä. Itselläni meni melkein kilo herneitä nenään ja totesin ettei meillä mihinkään ole kiirettä.


Lopulta käynnistimme koneet ja suunnistimme Espoota kohden tarkoituksena mennä yöksi Stora Hästöhön.  Keulat kohti merta ja aloimme nauttia tyynestä sekä aurinkoisesta päivästä. Reitti suunnitelmamme mukaan kulkisi ensin ulkokautta josta siirrymme sitten Inkoo Porkkala väliselle sisemmälle väylälle. valitettavasti tämä ei toteutunut. Oli kyseessä melkein luvattoman lämmin ja tyyni keli. Jouduimme menemään suoraan lähes peilityynellä merellä ulkokautta suoraan Bylandetiin.

Bylandetissakin meriveden lämpötila oli päälle 20 astetta. Täällä taas lokoilimme ja kalastelimme pari vuorokautta. On ollut tapana ettei veneet käynnisty ilman nuotio lettuja. Onneksi rannalla on loistava paikka paistaa ja grillata. Siis grillata itsensä lisäksi ruokaa.

Täälläkin vietimme tovin aikaa nettiveneessä ihastelemassa Bavaria-purjeveneitä. Venekuume paheni kokoajan vaikka oma veneemme toimii loistavasti, ei kuluta juuri polttoainetta ja on todella hyvä perheellemme.

Lähtö kotisatamaankin tuli aikanaan. Onneksi saimme uida melkein koko reissun ajan kohteessa kuin kohteessa. Matkalla nautimme todella hyvästä seurasta, tutustuimme uusiin ihmisiin ja näimme vanhoja tuttuja.  Alle vuoden ikäinen koirammekin pysyi veneen kyydissä suurimman osan aikaa.


Tämä oli toinen tekemämme pitkä meriretki. Ensimmäinen tehtiin vuonna 2013 toisten erittäin hyvien kavereiden kanssa. Voin suositella veneretkeilyä joko yksin taikka kavereiden kera. Aina löytyy uusia saaria, uusia rantoja ja mikä parasta saa nauttia meidän puhtaista merialueista.

Seuraavaksi käyn läpi vielä hiukan loppu kesää 2014....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti