Safire Mökki mainos

keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Suuri meriretki2 2014 osa 2

Tammisaaresta lähdimme taas yllättäen auringon porottaessa täydeltä teholta. Tuulen virettäkään ei ollut joten oli melkein lämmin. Kartat kouraan ja palasimme samaa reittiä takaisin mistä olimme tulleet. Olimme hehkuttaneet kavereillemme Modermagania Tammisaaren kansallispuistossa ( www.luontoon.fi ). Matkalla poikkesimme Sommaröstrandissa jäätelöllä. täällä pysähdyimme myös edellisvuonna, silloin tosin ostimme ruokaa ( www.sommarostrand.fi ).  Nyt oli vatsat täynnä jäätelöä ja jääkaappiinkin saatiin taas täytettä.

Ei aikaakaan kun olimme päässeet perille haluttuun satamaan. Nyt tarkkana sisään ajossa. Onneksi saimme sisään ajamiseen luotsin vuonna 2013. Ei siis ollut meidän kummankaan veneen käytävä kivillä.


Saavuimme perille vielä hyvissä ajoin. Meitä miehiähän häiritsi se matalikko siellä Jussaröstä tullessa. Laitoimme kumiveneen kuntoon ja suuntasimme etsimään matalikkoa. Kartan mukaan kuten plotterimmekin mielestä olimme löytäneet oikean paikan. Sitten ensin hidasta ajoa ympäriinsä ja silmämääräisesti paikannus yritys. Seuraavaksi mela veteen ja ajelua ympäriinsä. Ajoimme varmaan 6-8 kertaa risttin rastiin muttemme löytäneet kiveä. Viimeisellä kerralla kun jo olimme luovuttaneet ja kiihdyttämässä takaisin perheiden luokse, näimme matalikon. Tiedä sitten oliko se jokin vanha Ruotsalainen sukellusvene pysäköitynä keulaedellä pohjaan...

No pääsimme sitten perille ja aloitimme grillaamisen. Lapset ja vaimot olivat tietenkin jo grillanneet ihonsa. Ruokailimme ja nautimme Fresitaa kalliolla veneidemme edessä. Haaveilin vaimoni kanssa uudesta veneestä. Siinä syödessämme ja haaveillessamme rantaa lähestyi vene. Katsoimme että hidasti sopivasti ja tarkisti reitin. Emme ehtineet laittamaan lautasiakaan pois sylistä kun tämä saapuja löysi sen ainokaisen kiven. Ryntäsimme kumiveneellä apuun. onneksi Nimbus oli kovaa tekoa eikä mitään mennyt rikki.  Illalla teimme sitten tutustumis reissun tähän veneeseen. Loistavat tilat ja muutenkin sellainen vene että alkoi venekuume nousta lisää. Kyllähän www.nettivene.com on tullut tutuksi tällä reissulla.

Seuraavana päivänä lähdimme käymään kalaostoksilla läheisessä Rödjanissa. Ensin luontopolkua pitkin näköalatornille ja takaisin. Koirakin viihtyi kun sai kirmata metsässä. Tuoretta kalaa emme valitettavasti saaneet vaan oli tyytyminen eiliseen erään.Palatessa Modermaganille uintiamme haittasi illalla sinilevä. Täällä myös kävimme lasten kanssa uistelemassa. Tässä vaiheessa alkoi jo koirammekin olla aavistuksen väsynyt.



Ja taas oli uusi aamu nuossut. Suuntasimme kehuja saaneeseen Uudenmaan Virkistysalueyhdistyksen Golisnäs paikkaan.  Matkalla pysähdyimme kauppaan Bärösundiin. Täältä palasimme hiukan takaisin ja suunnistimme meille molemmille venekunalle uuteen satamaan. Täälläkin veneemme löysivät vierekkäiset paikat. Taisivat olla melkein viimeiset. Täällä kävimme tutustumassa naapuriveneeseen joka oli tulossa myyntiin ja löysimme mielestämme meille sopivan vaihtoehdon. Luonnollisesti olisi mukava jatkaa kauniilla ja luotettavalla veneellä. Haaveissamme siis oli nyt Family Cruiser. Kaunis satama-alue ja erittäin mukava sauna. Täällä oli lisäksi maksut kohdallaan. Luonnon satamassa vietetyn kahden yön jälkeen paikka tuntui meistä ehkä liian karavaanari paikalle. Eli yksi yö riitti. Ja aamulla sitten taas uuteen kohteeseen....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti