Mainos

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Vuoden alku 2015

Kyllä aika rientää. Talvihan on ollut täällä etelässä lähes vitsi. Onneksi siis on jäänyt aikaa haaveilulle kun ei ole tarvinnut retkiluistella ja hiihtää.

Vuosi on lakanut vauhdikkaasti. Olemme siis ostaneet itsellemme Flying Albatrossin ja myös vaimon sisko perheineen osti veneen. Tammikuussa vietimme monta hetkeä tuon perheen kanssa www.nettivene.com issa katsellen ja arvioiden erilaisia vaihtoehtoja. Tällä kertaa törmäsimme muutamiin tosi harhaanjohtaviin ilmoituksiin. Eräässäkin oli ainakin kaksi vuotta vanhat kuvat joiden mukaan vene oli hyvä kuntoinen. Soitimme aikanaan myyjäölle joka vakuutti veneen olevan kunnossa mitä nyt vähän lakkaa pintaan ja rättiä sisätiloille. Ajoimme siis katsomaan tätä kaunotarta Lahteen jossa totuus oli täysin eri. Tästä viisastuneina rajasimme hakua vain lähialueen veneisiin. Aikanaan löytyi sitten se oikea ostettava kohdekin ja tästä ehkä lisää joskus.


Itse aloittelin Albatrossin kanssa askartelun jo toki syksyllä venettä nostaessa. Tällöin rakensin kaverin puolesta heidän veneeseen katoksen ja tein moottorille syyshuollon. Akut kuvasin ja irrotin. vein ne kotiin säilöön, puoli lämpimään varatoon. Joku tietenkin viisaana sanoo ettei akkuja sisälle tuoda vaan pidetään ulkoisalla. Niin aina kun veneen korjauksesta on puhetta saa täysin vastakkaisia neuvoja.

Syyshuoltoa ja veneen peittelyä tehdessä teimme pienen haaveilu inventaarion. Olin törmännyt kylillä liikkuessa keino teak-materiaaliin. Ajattilin haaveissani että tämä auttaisi ulkonäöllisesti veneen kannella. Syksyllä olin irrottanut avotilan katoksen pois sekä pessyt tuon mäntysuovalla ja juuriharjalla. Pressu vietiin heti tammikuun alkupuolella kaikkien saumojen ompeluun www.covertop.fi . Seuraavaksi tuli mieleen että etukannella maatessa ja aurinkoa ottaessa olisi selän alla mukava olla tyynyt. Nämä tyynyt tilasinkin sitten Kirkkonummelaiselta yrittäjältä Couros Verhoomo ja Valjassepänverstas Elina Parpala, www.couros.fi . Sama paikka saa myös tehtäväksi päivittää avotilan pari pientä patjaa. Kyseinen yrittäjä on todella miellyttävä sekä ammattilainen.


Seuraavaksi irrotin veneen ovet jotka edellistä edellinen omistaja oli lakannut kirsikan värisiksi. Näistä olisi tarkoitus hioa sekä muilla tavoin poistaa väärä väri. Pikainen puhelu Syrjäsuon veistämölle toi runsaasti apua miten ja millä kannattaa nuo ovet käsitellä. Ensimmäinen oli melko helppo ja suoriuduin siitä hiomakoneella. Seuraavat ikkunalliset ovet vaativat kuumailmapuhallinta sekä lastaa.

Venemessuijen jälkimainingeissa karkasi taas mopo käsistä. Sunnuntaina vietyäni tyttären treeneihein poikkesin taas veneellä. Vahingossa avasin www.tori.fi sivun ja sieltä venetarvikkeet.  Löytyi sitten sieltä muutaman vuoden käytössä ollut Naps 80W aurinkopaneeli joka oli kuin tehty veneemme katolle. Puhelin kouraan ja soitto myyjälle joka olikin meidän naapurustosta sattumoisin. illalla koirien ulkoilutuksen yhteydessä automaatista rahaa ja noutamaan paneelia. Seuraavaksi oli sitten säätimen etsiminen joka löytyi sitten www.marinea.fi kaupasta. Tilasin sitten samalla Isotherm 65 CR jääkaapin ja Victron MPPT 75/15 lataussäätimen. Nyt pitäisi riittää virta vaikka olisimme useamman päivän luonnon satamassa.Vielä olisi WC:n päivittäminen. Kaverini oli ostanut uuden pöntön joka odotti wc tilassa asennusta. Ei muuta kuin vanha pönttö pois ja uutta tilalle. Tämä sujui muuten mallikkaasti lukuunottamatta poisto letkun lyhyyttä. Ostettava uusi putki joka on edellistä 15 cm pidempi. Tämän jälkeen liimaan ja kiinnitän pöntön paikalleen. Nyt hetken asettelin vanhaa pönttöä takakannelle... Ja pikaisesti roskiin.

 Kyllä taas on hienoa ja kivaa kun saa tehdä veneelle jotain pieniä päivityksiä. Olemme moneen kertaan suunnitelleet jo tulevan kesän reittejä, ruokia, juomia ym. Tarkoituksemme on suunnata länteen kohti Hankoa ja siitä saaristomerelle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti