Mainos

perjantai 24. huhtikuuta 2015

Uutta pintaan niin vanhakin näyttää nuoremmalta

Kuva: Roos / Espoon Venepalvelu

Eilinen oli suuri päivä meille veneen kaipailijoille. Saimme muutaman kuvan  Albatross / Vilkkaastamme. Näissä kuvissä on vielä kannen viimeistely työt kesken. Mutta näyttää kyllä erittän hienolta. Veneen ulkonäköön tulee suuri muutos. Nyt satamassa veneemme tulee erottumaan muista veneistä. Yllättävän paljon tullut minulle palautetta ja kysymyksiä mitä ja miksi.... No, halusimme personoida venettämme itsemme näköiseksi. Edellisessä veneessämme oli paksu tiikki-kansi joka oli kaunis ja hyvä. Tähän veneeseen halusimme samaa ulkonäöllistä juttua. Samalla saamme kantta myös hiukan pitävämmäksi lapsia ja koiria ajatellen. Espoonvenepalvelu on paikka mistä saa tällaiseen täydellisen asennuspalvelun. Ja hinta sitten..... Eihän tämä kyllä aivan ilmainen ratkaisu ollut. Mielestämme siihen sijoitettu raha kyllä kannattaa. Ja taas käyttää 10-vuoden poisto aikaa hankinnalle niin ei se vuotta kohti suuri investointi ole. Materiaali kestää erittäin hyvin kulutusta, on siis pitkäikäinen. Kauniiltakin näyttää, kuten veneemme suunnistaja, jota myös vaimoksi kutsutaan.


 Onhan tästä vielä pieni etu eri lämpöisissä ilmoissa. Käsittääksemme TEKDEK toimii kylmällä lisäeristeenä ja kesällä ei ole jalan alla niin lämmin kuin oikea tiikki. Mikä tärkeintä tuo on huoltovapaa. Keväällä saamme veneemme aikaisempaan vesille kuin edellisen kanssa toimiessa.  Pääsemme siis ehkä tulevaisuudessa näillekin rannoille haaveilemaan keväällä kesän sijaan.


Kuva: Roos / Espoon Venepalvelu


Kuljen työmatkat polkupyörällä Espoosta Helsinkiin. Olen suunnitellut tässä keväällä ottavani vähän aikaa enemmän kotimatkan tekemiseen ja laskisin kaikki yleiset venerannat työmatkan varrelta. Ei todellakaan riitä sormet laskemiseen. Monien rantojen ohi kulkee reittini jo normaalistikin. Näillä  venerantojen ohituksilla tulee seurattua miten muut laittavat veneitään kuntoon. Ja tietenkin millaisia virtityksiä meillä veneilijöillä on. Nyt kun veneemme sulahtaa veteen aikanaan laitan ensimmäisenä avotilaan mustan kokolattiamaton ja muutamia äänieristys kohteitakin olisi. Nämähän ovat taas turhakkeita joita ilman veneemme on kyllä hieno ja hyvä. Kokolattialla on koirien lämpimämpi kölliä ajon aikana ja moottori kun sijaitsee avotilan alla niin hiljennämme sen äänen kulkemista koirien herkkiin korviin. Samalla kun veneessä tekee muutamia personoimisia niin tutustuu oman veneensä sielun maisemaan. Erittäin tärkeää tietää kaikkien läpivientien, suodattimien, tankkien ym.sijainti. Myöskin kaikki sähkövedot on jo tullut katsottua. Jos aikaa, motivaatiota ja rahaa löytyy ensi talvena niin ajattelin ottaa vaimon siskon veneen sähkötöistä mallia. Kyllähän veneessä aina on jotain tekemistä jos niin haluaa. Jotenkin odottaa tuollaisiin maisemiin pääsyä kuin tässä ala puoleisessa kuvassa on.

1 kommentti:

  1. Näyttää todella upealta ja hyödylliseltä. Toivottavasti pääsisi Vilkkan uutta upeaa ilmettä jossain laiturilla joskus ihastelemaan =D. Sähkötyöt olisi sellainen joka pitäisi meidänkin venessä tehdä. Sulakerasiat jo kertaalleen uusimme pari vuotta sitten.

    VastaaPoista