Mainos

perjantai 3. huhtikuuta 2015

Pääsiäis touhuja

Nyt on pääsiäinen ja meri olisi auki. Hiukan meinaa ruveta harmittamaan, kun vene on maissa. Onneksi asumme merellisessä ympäristössä. Saamme siis nauttia merestä aina. Koiratkin olisivat mielellään menneet uimaan lenkin aikana, mutten vielä päästänyt. Tosin meidän koirat keräävät lenkin aikana turkkeihinsa kaiken oravaa pienemmät metsän eläimet ja oksat. Puhdistaisikohan uinti niitä vai keräisikö koirat kutuhauetkin turkkeihinsa? Toki ilmakaan ei nyt vielä olisi paras mahdollinen veneilyyn. Hiukan on viileää. Mutta nyt ei vissiin tarvitsisi miettiä mihin veneen kiinnittäisi, kun ei noissa saarissa varmaan liiemmälti ole veneilijöitä. Näin seuramme Facebook sivulla kuvan, jossa seuramme jäsen oli jo Gölisnäsissä. Eipä ollut muita veneitä laiturissa vielä. Oma edellinen vierailu Gölisnäsiin oli heinäkuussa 2014 ja laituri oli aivan täynnä. Ja meri oli yli 20 asteista. Silloin minäkin pystyin uimaan meressä. Vanhana kilpauimarina vaadin uintiveden vähintään 24-asteiseksi ennen kuin pystyn uimaan.

Ne ketkä muistavat takavuosien TV-sarjan Maria Kallio niin voivat muistaa siitä kohtauksen Ahvenanmaalta. Kyseinen mökki Ahvenanmaalta sijaitsee Soukan edustalla Espoossa. Tuli vaan mieleen tuossa kaipuussani merelle. Tämä paikka on melkein takapihallamme. Lenkki reitillä tulee aina tuijoteltua merta ja haaveiltua kaikkea veneilyyn liittyvää. Kuten nytkin.


Meillä on veneellä ollut jo useamman vuoden tuoreita yrttejä mukana. Ennen olemme ostaneet useamman ruukun valmiita yrttejä, mutta tänä vuonna päätimme kasvattaa yrtit itse. Vaimon kanssa toisistamme tietämättä teimme saman päätöksen. Hän kävi alkuviikosta ostamassa siemenet omalla tahollaan ja minä ostin siemenet eilen kauppareissullani. Olemme ilmeisesti tässä reilun 20-vuotisen naimisissa olon aikana oppineet toisistamme paljon. Mm. mistä yrteistä pidämme. Molemmat ostimme tietämättä toisen ostoksista samat yrtin siemenet. Tänään sitten kylvimme lasten kanssa siemenet ruukkuihin. Jäämme odottamaan sitä, että saammeko omia yrttejä kesällä Albatrossiinme vai menemmekö taas ostamaan kaupasta valmiit yrtit ennen lähtöä. Jos saamme kasvatettua nämä siemenet yrteiksi on meillä kesällä mukana varsinainen yrttitarha.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti