Mainos

keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Vihdoinkin vesillä

Tiistaina se vihdoin tapahtui. Hylkäsin rakkaan Katin ja aloitin uuden suhteen toisen kanssa. Tämän kunniaksi otimme lasilliset " viikinki konjakki " lasillisen.  Uusi rakas on alkuperäiseltä nimeltään Suzanna, tosin viime aikoina totellut nimeä Vilkas. Katihan on meidän vanha Nordic 81. Olin sopinut Kuljetus Karttusen kanssa vesille laskun. Heidän oli noudettava veneemme Kirkkonummelta Espoon Venepalvelun pihalta. Vähän ennen sovittua aikaa sain puhelun että ovat hiukan etuajassa ja ovat tulossa Soukan kohdalla. Ei muuta kuin hyppäsin auton rattiin ja lähdin töistä vähän aikomaani aikaisemmin. Kiitos työnantajalleni mahdollisesta joustosta.

Suomenojan satamaan tultuani otin kaverin mukaan seuraamaan vesille laskua. Hänellä olisi ollut kuulemma tekemistä omassa veneessäänkin. Ja toinen kaveri kaahasi paikalle myöskin avustamaan vesille laskussa. Vähän jännitti katsoa veneemme veteen pulahtamista. Olinko muistanut tarkistaa kaikkien läpivientien kunnon? Tuleeko vettä sisälle jostain läpiviennistä? Onneksi kaikki läpiviennit olivat kuten niiden pitikin eikä vettä tullut veneeseen. Sitten oli jännitys miltäs se uusi kansi todellisuudessä näytti veneemme kennella. Ja kyllähän se oli todella hieno. Kannatti personoida venettä laittamalla TekDekiä pintaan. Vähän ehkä vielä tulee jatkettua personintia tulevina vuosina. Veneessä olivat akut paikalla mutta kiinnittämättä. Otin kameran esille ja syksyllä ottamani kuvan akkujen kiinnityksistä. Tämän kuvan kanssa oli helppo kytkeä akut paikalleen kuten niiden kuuluu olla. Seuraavaksi oli käynnistettävä Vilkas, ensimmäinen yritys oli jo lupaava. Seuraavaan yritykseen laitoin vähän lisää kierroksia ja lähtihän se Yanmar-moottori käyntiin. Ei ehkä aivan kuten palmun alta mutta kuitenkin. Ensin vähän savutusta mutta heti kohta alkoi normaali savuton aika. Vedet kiersivät moottorissa ja kaikki toimi kuten kuuluikin.

Köydet irti ja rauhallisesti kohti omaa satamaamme. Venettä pystyi ohjailemaan ja ajamaan etee- sekä taaksepäin. Ensin rauhallista vauhtia satama-altaasta pois. Pirisaaren ja Ryssjeholmin ohitettuamme laitoin vauhtia lisää. Tässä kohtaa tuli päivän ainoa pettymys. Turbo ei lähtenyt pyörimään. Tämä ongelma on ollut kyllä esillä muinakin vuosina. Silloin on lähtenyt sitten toimimaan muutaman ajokerran jälkeen. Onkohan kenelläkään neuvoja jotta tämä ongelma ei toistuisi tulevaisuudessa?

Kotisatamaan päästyä muistin laittaneeni uudet kiinnitysköydet automme takakonttiin. Autohan oli nyt sitten tuolla Suomenojalla ja vene toisaalla. Onneksi veneessä oli vielä mukana vanhat köydet.  Veneen ajaminen laituriin sujui hyvin ja köydetkin saimme kiinnitettyä. Sitten oli vielä laitettava ne uudet aurinko patjat paikalle. Kokonaisuus oli kyllä täysin sitä mitä olemme kaivanneet veneeltämme. Kansi ja patjat yhdessä suorastaan houkuttelee veneelle. Ja kuten kansipoikani sanoi, vene nuoreni kyllä paljon.  Kiitokset vielä molemmille kavereille jotka avustivat vesille laskussa.


Kotiin päästyäni edessä oli pikainen ravinnon tankkaaminen. Ja sitten poika pihalle leikkimään kavereiden kanssa. Vaimon kanssa lähdimme katsomaan vieläkö vene oli pinnalla. Koiratkin pääsivät  mukaan. Nuorempaa koiraa vähän jännitti kävellä laiturilla, mutta vanhempi oli kuin kotonaan. Laiturilta lähtiessä meidän vanhempi koira suunnisti suoraan vesille lasku ramppia kohden, uimaan piti päästä kuten aina kesällä. No emme tietenkään vielä päästäneet kumpaakaa koiraa mereen.

Vaimokin oli täysin tyytyväinen näkemäänsä veneeseen. Ja myöskin kannen tuntumaan kädelle ja jalan alla. On kuulemma melkein niin kaunis ettei siihen kehtaa astua.

Satamassa ei vielä ollut mitään ruuhkaa. Meidän kanssa päivällä saapui paikalle Norppa 10 ja iltapäivästä satamassa laskettiin melko iso Rib-vene. Muutamassa veneessä rannalla oli ihmisiä askartelemassa heidän veneitään kesä kuntoon.


Illalla kotiin päästyä huomasin taas veneemme puutarhan kaipaavan huomiota. Tillit, persiljat, ruohosipulit, basilikat ja mitä näitä nyt onkaan kaipasivat koulimista. On siis käytävä ostamassa iso parvekekukka laatikko niille. Saadaan koulittua yrttien alut keskiviikkona sade säätä katsellessa. Toivottavasti saamme nuo yrtit kasvamaan ja pärjäämään koko kesän ajan. Toinen yrttilaatikko kotiin ja toinen veneelle.

9 kommenttia:

 1. Ihanaa, meillä oli veneiden laskut ihan samana päivänä. Ja sattui vielä upea sää! Teidän vene näyttää kyllä oikeasti todella hienolta, kyllä sillä kelpaa viettä aikaa merellä. Silloin kuin ostimme meidän veneen ja Kippari ajoi sen Inkoosta kotiin, hän oli melkein maansa myynnyt sen matkavauhtiin. Syy selvisi, Turbo ei ollut lähtenyt käyntiin. Muistelen, että emme tehneet sille mitään vaan sitten se alkoi toimia. Meillä on myös Yanmarin kone ja on ollut todella varmatoiminen peli. Hyvää ja ennen kaikkea turvallista veneilykautta 2015 teidän venekunnalle!

  VastaaPoista
 2. Kahtena kesänä olen ollut tuon veneen laskussa mukana. Kaverini ensimmäinen kevät tämän veneen omistajana aiheutti hänelle harmaita hiuksia. Vähän herkistelyä käsin Turbolle ja paljon ajamista. Alkaa toimimaan varmasti.

  Mistäs teidän vene laitettiin vesille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan Nuottaniemessä kesät ja talvet. Kätevää kun ei tarvitse sen auton kanssa puljata ja pääsee heti koeajolle =D. Blogissani on kuvat eilisestä laskusta (yöllä silmät ristissä piti sekin vielä tehdä).

   Poista
 3. Hei Mikko, saanko tulla piipahtamaan joku päivä? Voisin ottaa vielä tarkistusmittoja patjoista. Niitä on kyselty lisääs ja asiakas asuu kaukana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa. Ollaan pääsääntöisesti paikalla. Soita ennen lähtöäsi.

   Poista
 4. Onnea! Oma Albatross meni vesille jo viikko sitten ja pelonsekaiset oli tunnelmat itse vaihdettujen pohjaventtiilien pitävyydestä. Pitivät. Kopioimme patjaratkaisunne härskisti ja Elina lupasi tehdä. Hyviä venereissuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kopionti on hyvästä ajoittain. Toivottavasti olette patjoihinne myös tyytyväisiä.

   Nostaa kyllä käyttökokemusta jo entuudestaan hyvästä veneestä aivan uudelle tasolle....

   Poista
 5. Onnea vesillelaskusta! Hienolta näyttää veneenne uusi ulkoasu ja samalla käyttömukavuus ja -turvallisuuskin lisääntyivät :)
  Mukavaa ja turvallista veneilykautta 2015 teille! Niin ja hauskaa vappua myös! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä tuo mukavuus lisääntyi. Ja turvallisuus koheni. Ja tietenkin ulkonäköön tuli nuorennus.

   Hyvää vappua teillekin.

   Poista