torstai 21. toukokuuta 2015

Liebster award

Saimme Aava kutsuu -blogin Liebster-award haasteen, johon päätimme tarttua ja laittaa hyvän haasteen kiertämään.1. Mikä sai teidät aloittamaan veneilyn?
Minut ( Mikko ) sai aloittamaan veneilyn kotimme sijainti meren rannalla. Meillä oli lähes koko lapsuuden vene ( Mini Buster ). Lisäksi teininä aloitin melonnan yhdessä kaverini ja veljeni kanssa. Meri elementtinä on minulle erittäin tärkeä rauhoittumispaikka. Mereltä saan rauhan sekä kesällä että talvella. Vaimo on Vantaalta kotoisin eikä sieltä pahemmin merta löydy. Hän tosi kävi jo lapsena melomassa Helsingissä. Ostimme 90-luvun lopussa ensimmäisen yhteisen veneemme kun ensimmäiset lapsemme olivat pieniä.  
2. Mikä vesillä olemisessa on parasta?


Vesillä olemisessa on rauhan lisäksi paraste se että aina on keskellä luontoa. Täällä voi kokea rauhaa, vauhtia, tuoksuja ja paljon muitakin asioita. Vesillä ei oikeastaan ole kahta samanlaista päivää. 
3. Mikä on mieleenpainuvin kokemuksesi vesillä?
Itselleni mieleen painuvin kokemus vesillä on vaimoni tapaaminen Merimelojien kanoottipoolo harjoituksissa. Toinen erittäin mieleenpainunut tapahtuma oli vuoden 2013 " Suuri Meriretki ". Tämän retken teimme oman ja kaveri-perheen kanssa. Kyseessä oli meille kummallekin perheelle ensimmäinen pidempi veneretki. Olimme kyllä retkeilleet samoilla vesillä aikanaan kanooteillakin.  
4. Lempiruokasi veneretkillä (maissa tai vesillä ollessa)?Veneellä retkeillessä eräs ruoka on noussut viime vuosina yli muiden. Kyseessä on hampurilainen eri variaatiolla. On kanaburgeria, kasvisburgeria ja jauheliha- / kokolihaburgereita. Tietenkin fetasalaattikin maistuu todella hyvältä. Sekä kaikki grilliruokakin katoaa kyllä nopeasti " tuulen suojaan ". Jälkiruokana merellä usein ovat letut. Näiden paistaminen on ohjelmanumero. Lettujen kääntäminen heittämällä kuuluu asiaan.
5.Joko rantautuminen sujuu ilman stressiä? 
Stressi, mitä se oikein on? No, todellisuudessa stressin tila on suhteessa keliin sekä rantautumispaikkaan. Normaalilla tuulella ja tuttuun rantaan tullessa ei stressiä esiinny. Nyt olemme tällä uudella veneellä harjoitelleet oman kotilaiturin lisäksi rantautumista laituri / poiju yhdistelmällä ilman stressiä. Seuraavaksi pääsemme kokeilemaan ankkuri / laituri yhdistelmää ja lopuksi aivan oikeaa luonnon rantaa. Stressiä ei esiinny kunhan muistaa ettei rantautuessa saa olla kiire mihinkään. Emme ole käyneet missään " Hyppää vaimo p*****e "-kurssia. 
6. Lempikohteesi, jossa olet siis jo käynyt?Meidän lempi kohde on Modermagan Tammisaaren kansallispuistossa. Löysimme tämän paikan työkaverin vihjeen perusteella 2013. Ensimmäistä kertaa vieraillessa saimme onneksemme "luotsin" avuksi. Isomman veneen herrasmies oli jollalla liikkeellä ja ohjasi meidät kivien ohitse. Saman olen minäkin jo päässyt tekemään. Viime kesällä veimme samaan paikkaa toisen kaveri perheen ja ajoimme edeltä satamaan jolloin heidänkään Albatross 26 ei tarvinnut käydä kiviä kolistelemassa. Valitettavasti kaikki eivät tiedä pinnan alla olevista kivistä joten olemme nähneet myös Nimbus 26 veneen kipuamisen kiville. 
7. Kohde, jonne haaveilet pääseväsi?
Haave kohteena voisi olla Ahvenanmaan saaristo. Pidämme kotoisesta Itämerestä. Toinen paikka joka kiinnostaisi olisi Kroatia josta vuokraisimme isomman purjeveneen kipparilla.
8. Oletko enemmän meri- vai järvi-ihminen?
Vuohijärvi

Itämeri
Ehdottomasti meri-ihminen. Itse olen asunut lähes koko ikäni meren läheisyydessä. Kalastellut, veneillyt, uinut, melonut ja tehnyt lähes kaikkea meressä. Kyllä järvikin on kaunis appiukon mökillä vieraillessa, mutta meri on aina ykkönen.

9. Unelmiesi purjevene/moottorivene?
Minun ja lastemme unelmien vene on Lagoon 52 katamaraani. Tiedämme ettei se ole kovin realistinen haave. Toisaalta ajamme nyt yhdellä haave veneistämme Flying Albatrossilla. Tätä venemallia olemme " kuolanneet " vaimon kanssa varmaan reilun 10-vuotta messuilla sekä vesillä.
10. Heikkoutesi?
Oma heikkouteni on mahdoton haaveilu kaikesta veneilyyn liittyvästä. Lisäksi kaikenlainen kirjallinen tuotos on vaatinut aina voimia ( ei blogin kirjoittaminen ). 
11. Vahvuutesi?
Vahvuuteni on tasainen luonteeni ja usko yleiseen hyvään. Selviän stressaavissa tilanteissa todella hyvin.

Ja sitten 11 kysymystä seuraaville blogisteille:
Mikä sai teidät veneilemään?
Miksi blogin kirjoittaminen?
Unelmiesi paikka viettää rauhallista hetkeä? 
Mieleen painuvin hetkenne vesillä?
Merellä, järvellä vaiko maissa?
Yksin, kaverin kanssa vaiko perheen kera?
Tulevan kesän haave kohde?
Lempi ruoka / juoma kesälomalla?
Kevät, kesä, syksy vai talvi?
Kirja vai netti?
Millaisia blogeja luet?

1 kommentti:

  1. Kiitos haasteesta! Mielenkiintoinen näkökulma minulle, joka nykyään operoin enimmäkseen rannalla mutta veteen ja veneilyyn liittyy paljon muistoja. :)

    VastaaPoista