Mainos

tiistai 5. toukokuuta 2015

Vesillä ollaan taas....

Ei tosin omalla Albatrossilla. On vielä niin raikas ilma merellä ettei ollut kiire omalla veneellä risteilemään.  Saimme mahdollisuuden käydä ihan ulkomailla, Ruotsissa saakka. Oikein aikuisten matkalla ilman " rakkauden hedelmiämme" ( lapsia ).  Onhan tuo Silja Linekin vene, tosin suuren puoleinen. Joku voisi väittää sitä laivaksi. On teakkia lattiassa ja baari-kalusteissa. Meri ympärillä ja Helsingistä lähtiessä pitkä matka tuttuja kotivesiä. Eikä keikuta vene Porkkalanselkää ylittäessä. Hiukan parempi tax-free kauppakin löytyi tuolta hylje laivasta kuin omastamme. Tosin melkein yhtä hyvä baari löytyy meidän Vilkkaastakin. Molempien veneiden juomavetenä näyttäisi olevan Pellegrino. Tuota meille aina tarjottiin ravintolassa vettä tilatessamme. Silja Linellä on parhaillaan tarjolla musikaaleja. Katsoimme Saturday Nigth Fever- musikaalin vaimon kanssa. Mielestäni kannattihan se katsoa, oli viihdyttävä ja hyvin tehty show. Hienot laulut ja kohtaukset mukavien esiintyjien kanssa loivat nautintoa alkuiltaan. Loppuiltana saimme sitten tanssahdella parketilla, tämä ei olisikaan onnistunut meidän veneessä.


Tukholmaan saavuttuamme päätimme tehdä poikkeuksen normaaleihin rutiineihin ja kävelimme keskustaan. Matkaa Värtanilta vanhaan kaupunkiin oli noin 5 - 6 kilometriä. Mikäs siinä kävellessä kun ilmakin oli kaunis ja lämmin. Kyllähän Tukholmakin on kaunis kaupunki ja näin siitä sai nähtyä runsaasti enemmän. Pakollinen pysähtyminen tapahtui Chokladkoppenissa. Nyt nautimme vain kaakaot emmekä heidän herkullisia leivoksia. Itsellenihän olisi kyllä maistunut valkosuklaa juustokakku ja vaimolle olisi uponnut suklaakakku. Nyt yritimme olla selkärankaisia ja perustelimme syömättä jättämistä itsellemme edellis illan ja tulevan illan herkutteluilla.  Onhan noissa kaakaoissakin jo melkein ruokaa. Tuollainen kuppikoko olisi hyvä omalla veneelläkin. Juomme päivittäin teetä ja tee kupin koko on tärkeä kriteeri teen nauttimisessa. Kovin usein tuollaista määrää energiaa ei voisi juoda. Jos hörppisi tuollaisen kaakaokupin päivittäin veneellä niin loppukesästä voisi pyörähtää veneestä laiturille.

Kupposen kuumaa jälkeen suunnistimme Tukholmassa meille tärkeään nähtävyyteen. Eikä nyt ole kyse mistään " perus " Kuninkaan linnasta vaan paikallisesta veneilytarvike liikkeestä. Nautiska liikkeessä on ollut jo hetken alennuksia tuotteista. Olemme ostaneet sieltä uudelle veneellemme pipot ja kaulaliinat. Kauniinmpi veneemme kapteeneista on saanut täältä myös Sebacon paitoja. Tällä kertaa olimme liikkeellä vain katselu tarkoituksessa. Hankintoja on tullut tehtyä melkein tarpeeksi venettä ajatellen. Muutama ajatu jäi mieleen. Eräs ajatuksista on siihen uuteen kansipatjastoon liittyvä. Olemme kuulemma miettineet siihen patjoille päätä varten pitkiä tyynyjä. Saa nähdä tuleeko tämän tyyppiset ttynyt meille oman sataman kordinaateilla niskan alle.

Lapset olivat koirien kanssa kotona. Vanhin lapsukaisistamme yhdessä toiseksi vanhimman kanssa toimivat kotona pienempien lasten ja koirien vahtina. Kaikki oli mennyt hyvin ja lapset olivat saaneet ruokansa kuin myös koiratkin. Lapsilla ei pahemmin ollut ikavä meitä vanhuksia. Tärkeimmät kysymykset olivat lapsilla päällimmäisinä kun tapasimme heidät reissumme jälkeen; Mitä tuliaisia toitte meille? Koirathan taas reagoivat erilailla. Aivan kuin heitä ei olisi kukaan rapsuttanut pariin päivään. Jaloissa pyörivät ja hakivat seuraa meistä aikuisista. lenkin jälkeen palautuivat kyllä hyvin normaaliin arkeen ja menivät tahoilleen nukkumaan. Itsellä kävi illalla koiriin liittyvä vahinko kun hain parvekkeeltamme työmatkapyöräily vaatteet. Mette oli sujahtanut selkäni taakse ja mennyt nukkumaan parvekkeen lattialle. Neiti alkoi kaivata koiraansa nukkumaan mennessä ja etsi asuntomme jokaisen nurkan ja löysi tuon karvapallon täydestä unesta parvekkeelta. Koira sitten kainaloon ja oman huoneensa lattialle päätyi nukkumaan. Siis koira lattialle ja neiti sänkyyn.

Veneen puutarhakin oli vielä hengissä. Onneksi olimme koulineet kasvit ja siirtäneet heidät isoon parvekekukkalaatikkoon. Multa pysyy sopivan kosteana kun otimme altakasteluruukun kasveillemme. Kiitos vielä Tuuli kun ostit sellaisen meille. Myöskin kotiin jäävät yrtit olivat hengissä, tosin vain niukin naukin. Onko teillä muilla kokemusta isommista yrttitarhoista veneellä?

2 kommenttia:

  1. Tukholmaan tekisi minunkin mieli pitkästä aikaa lähteä ja tuo Nautiska oli hyvä vinkki, kiitos siitä :) Teitä muuten odottelee haaste blogissamme. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta. Pitää perehtyä siihen viikonloppuna oikein ajan kanssa. Nautiskassa olemme aina tehneet hyviä löytöjä. Ei ollenkaan turha syy Tukholman risteilylle. Ja meillä tuo matka on tehty joskus perheen kanssa tai niin kuin nyt, parisuhde reissuna.

      Poista