Mainos

maanantai 5. lokakuuta 2015

Kirkkoveneitä ja rakkautta

 

Kauan sitten minussa, aavistus jo sinusta. Silloin tuntemattoman, tunnen nyt, ja tunnustan. Sä olit vaara liian suuri kiertää, ja liian houkuttava ohittaa. En tiennyt kuinka kaikki voisikaan, niin palaa, polttaa. " ( Sanat Paula Vesala )

Taas on aikaa kulunut ja aalto iskenyt rantaan sitten  edellisen kirjoitteluni. Valitettavasti olen saanut järjestettyä itselle melko runsaasti tekemistä kaikille päiville, veneily on siis jäänyt vähemmälle. Tämän viikonlopun olimme " parisuhde " perheleirillä Kirkkonummella.Olimme siellä koko lähes koko perheen voimin. Vanhin kotona asuva neiti oli lastenhoitajana koko viikonlopun. Ja me sitten osallistuimme vaimon kanssa erilaisiin keskusteluihin. Paikkahan oli mitä hienoin ja ruokaa myös saikin tarpeeksi. Perjantaina oli jo meno tuonne leirille ja vähän odottelin sitä kuuluisaa ja pelottavaa syysmyrskyä. Seurailin Ilmatieteenlaitoksen aallonkorkeus mittaria. Vähän oli sydän syrjällä kun mietin miten Albatross / Vilkas pärjäilee satamassamme. Veneemme katollahan on ne kaksi aurinko paneelia joita arvostan paljon, olisi ikävä noukkia niitä merestä. Onneksi myrsky jäi lähes "torsoksi" täällä etelässä. Parasta tuolla oli parisuhde juttujen lisäksi keskustelut muiden veneilijöiden kanssa. Äijien kanssa saunassa saimme vertailla omia kokemuksia tämän kesän veneilyistä. Tuolla leirillä pääsi katselemaan kirkkoveneitäkin kunhan vähän raotti " verhoa". Kirkkovene oli jo laitettu talvelta suojaan katoksen alle. Onhan se kyllä iso ja vaikuttava soutuvene. Itse olen päässyt soutelemaan kirkkoveneellä nuorena pojan kloppina jollain leirillä Kiersimme Sulkavalla veneillä viikonajan. Tämän viikon jälkeen jalkapohjat olivat tervassa. Mukavia aikoja nuo nuoruus vuodetkin.


 Sunnuntaina kotiin päästyämme heitimme lapset ja leiri tavarat kotiin. Suunnistimme vaimon kanssa ensin tervehtimään työkaveriani ( on oikeasti niin hyvät työkaverit jotta voi viikonloppunakin tervehtiä). Täältä suunnistimme venerantaamme tarkistamaan veneen kuntoa. Venehän oli hyvässä voinnissa omalla paikallaan. Sisälle ei ole tullut vettä ja akut olivat edelleen 100 % täynnä. Aurinkopaneelit ovat myös harkinnassa tulevaan veneeseemme. Käynnistin Vilkkaan ja heti toisella yrityksellä hörähti käyntiin kun olin laittanut kierrokset valmiiksi isommalle.
No olihan se sitten pakko irrottaa köydet ja käydä edes vähän vesillä. Vaimo pakkasi vaatteet pois kaapeista ja itse ajoin veneemme septi-laiturille. Tästä oli kaikkein lyhyin matka kantaa tavarat autolle. Samalla tyhjensin septin. Tässä huomasin samalla että, kannattaa tyhjentää myös puhtaan veden säiliö. Ei muuta kuin jalalla pumppaamaan hetken.... tai vaikka toisenkin. Ja sitten taas septin tyhjennystä.Nyt ei jää talveksi mitään vettä jäätymään tankkeihin. Olisi tarve vielä vesillä ollessa vaihtaa öljyt sekä tehdä syyshuolto moottorille. Helpompi vaihtaa öljyt kun moottorilla on ajettu hetken. Nyt kun vaatekaappi ja vesitankit olivat tyhjiä niin veneen nopeus nousi solmulla tai reilulla solmulla takaisin laituriin ajaessa. Albatrossi kehittää melkoisen hienot aallot. Tai ainakin suuret aallot, välillä on melkein hävettänyt ohittaa pieniä purjehtijoita ja melojia. Aina on ollut pakko hiljentää vauhtia myös kaipeikoissa ajaessa. Mutta vene on kyllä todella hieno kokonaisuus. Ajettavuus on loistava kelissä kuin kelissä.

Nyt vielä on mahdollista ostaa syyshintaan meidän Vilkas. Taloudellinen hyvä kuntoinen diesel moottorinen, akselivetoinen perhevene. ( Vilkas ). Tarvittaessa opastus käyttöön.  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti