Mainos

maanantai 21. joulukuuta 2015

Talvi, kevät, kesä, vai mikä nyt oikein on?

Soukka: Klobben 20.12.2015
"Kaikki on antamista ja ottamista. Emme anna pienintäkään ropoa (aineellisesti tai henkisesti) ottamatta samalla jotakin vastaan ja päinvastoin. Tähän perustuu myös kaikki kehitys." - Erkki Melartin -


Joulu, antamisen ja saamisen aikaa. Meillä ainakin on jo lahjojen kanssa melkoinen hässäkkä. Lapset tekevät toinen toistaan hienompia toivelistoja. Mutta kaikki antaminen ei ole aina aineellista. Viikonloppuna saimme aikaa itsellemme ja perheellemme. Kaiken joulutohinan keskellä pysähdyimme hetkeksi miettimään jo mennyttä kesää ja suunnittelemaan tulevaa. Nyt oli kuitenkin lämpimämpää kuin alkukesästä 2015. 


Harmaana sunnuntaina teimme lasten ja koirien kanssa yhteisen ulkoilu matkan lähimmälle venerannalle. Täällä vielä oli muutamia veneitä vesillä ja ohi meloin mies kajakillaan. Koirista oli hauskaa peuhata rannalla ja käydä myöskin uimassa meressä. Itseäni ei kyllä saa mereen uimaan kovinkaan usein. 

Meistä tämän kaltainen antaminen elämysten antaminen lapsille on tärkeää. Tässä yhdessä toimiessa saimme keskusteltua myös heidän mietteistä. Mitä he odottavat joululta, mitä muistavat menneestä kesästä, millaisia ajatuksia heillä olisi tulevalle vuodelle.... Vaikka lapsemme ovat vielä lapsia on heillä hyviä ajatuksia oelmassa.  Aineettomasti saatujen kokemusten anti on usein suurempi kuin aineelliset lahjat. Tässä rannalla seisten näytimme myös Porkkalan vuokra-alueen rajan paikan. On meinaan tuossa lähimmässä saaressa tästä rannasta nähden. Pyrimme myös kertomaan mitä tuo Porkkalan luovuttaminen tarkoitti. Sekä kerroimme äitini kokemuksia junamatkoista aikanaan tuon alueen läpi. Tämän muiston on siis äitini ensin antanut minulle ja nyt sitten jaoin tuon tiedon taas lapsilleni. Samalla kerroin vanhan naapurini mietteitä tuosta Björköstä.  Hän oli nuorena miehenä käynyt usein saarella mökkeilemässä ja mökin puucee oli Neuvostoliiton puolella.


 Tässä kuvassa vaimoni on meidän heinäkuisella meriretkellä. Vaatetus on sama kuin nyt joulukuussa. On sääli että nostimme Albatross / Vilkkaamme syksyllä kuiville maille. Vieläolisi mainiot kelit nauttia merestä. Nyt tuolla saarissa olisi paljon erilaista nähtävää kuin kesällä. Mm. Allit ovat saapuneet sankoin joukoin Helsingin edustalle.


Kuva: Ville Kairamo
 Toki on noita lämpimiä kesiäkin ollut. Tämä kuva on meidän kesän 2013 Merimatkalta. Oikealla on meidän nykyinen Albatross ja keskellä silloinen Nordic 81. Paikkanahan on meidän lasten lempipaikka Modermagen. Tammisaaren kansallispuistossa. Toivottavasti kesällä 2016 saamme viedä uuden veneemme samaan paikkaa. Ja mielummin juuri tuollaisella lämpimänä päivänä.

Vertailimme Nordiciamme ja Family Cruiseria lasten kanssa ulkoisilla piirteillä ja olimme kaikki samaa mieltä siitä että, Kati on ihan selvästi Leaninan pikku sisko.Rungon linja on saman kaltainen ja tuo puupinta lämmittää mieltä. Saas nähdä miten totumme tuohon Family Cruiseriin kun olemme aikanaan myyneet unelma veneemme Albatrossimme. Joskus elämä antaa ja toisinaan se ottaa....

Rauhallista Joulun odotusta kaikille lukijoille.
Mikko ja Johanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti