Safire Mökki mainos

lauantai 26. joulukuuta 2015

Tapanin päivän ulkoilut 2015

Ei hyvyys saavu huutaen, se kulkee hiljaa kuiskaten.
- Eino Leino -

Nyt on joi Tapaninpäivä. Joulu on mennyt kohta menojaan ja vuoden vaihde lähenee kovaa vauhtia.Meillä Joulupukki muisti myös meidän uutta venettäkin. Saimme merikarttasarjat A - D sekä Majakkasaaret 2016 kalenterin. Ja näiden mukana tulikin sitten taas aimoropaus haaveilua tulevaa kevättä ja kesää kohden. Tulevaisuudessa reittisuunnittelussa onkin sitten huomioitava myös Family Cruiserin vaatima korkeus. Tällaista vaatimusta meillä ei vielä ole ollutkaan. 

Meillä on ainakin taas tuullut tapeeksi tänäänkin. Sehän olikin hyvä tekosyy lähteä venesatamaan tarkistamaan Albatross / Vilkas kunto. Toki samalla katsoimme vaimon kanssa muidenkin tuttujen veneet, kuten vaimon siskon perheen vene. Onneksi ne olivat kunnossa kuten muidenkin tuttujen veneet. Ilmeisesti pahimmat myrskytuhot ovat jo kärsitty ennen loskakeliä.  Suomenojan lintuallas on heti venesatamamme vieressä. Menimme sinne kuluttamaan kinkusta, suklaasta ja marmelaadista hankkimiamme kaloreita. Oli vielä melkoisen tuulinen ilma ja jokunen lumihiutale leijaili vasten kasvojamme. Täällä oli melkoinen ruuhka kävelyteillä. Välillä tuli nenäänn sellainen tuoksu etten itse ainakaan osaisi kuvitella asuvani tänne tulevalla asuinalueella.


Koiramme Mio ja Mette pitivät tuoksuja todella hyvinä ja tahtoivat uimaan läheiseen altaaseen. Me ihmiset emme halunneet heitä jostain kumman syystä sinne uimaan....  Täällä myös kukat jo / vielä kukkivat. Leskenlehtiä ei vielä näkynyt. Heti kun leskenlehdet tulevat lumesta ylös on meillä alkanut viimeistään veneen kevät kunnostukset. Saas nähdä koskas tänä keväänä pääsemme laittamaan uutta venettämme kuntoon. "Hiljaa hyvä tulee" on varmaan tulevana keväänä sanonta jota käytämme paljon. Vene nukkuu talviuntaan Porvoossa ja itse asumme Espoossa joten aivan joka ilta ei tule mentyä uudelle veneelle. Ehkä sittenkin pidämme Albatrossin itsellämme ja käytämme tähän aikaa keväällä lisää. Ajelemme sitte vaimon kanssa peräkkäin omilla veneillämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti