maanantai 25. tammikuuta 2016

Paremmat päivät..."Jätä valkoiset helmesi kaulaan. Laita päälle sun mekko uus. Meidän toiveidemme ja tekojemme takana. Jossain on tulevaisuus.
Ja mä tahdon sun kanssasi sinne. Mutta mennään ensin kaupunkiin. Mun taskut on täynnä velkaa mutta huomenna tiedät. Että tänään tanssittiin." Juha Tapio

Nyt kuluneena viikonloppuna olikin mukavasti aikuisten aikaa ulkoilululle.  Lapset kaikki sairastivat enemmän tai vähemmän. Päästiin kaksistaan  ulkoilemaan meren jäälle. Polkua pitkin lähisaariin ihmettelemään tätä meren monimuotoisuutta. Itse olen kulkenut näitä vesiä / jäitä pitkin todella kauan. Vaikka maisema on vuodesta toiseen lähes ennallaan, saan joka kerta irti jotain uutta. Täällä olen veneily,  melonnut, surffannut,  hiihtänyt, luistellut ja kävellyt.

Nyt oli kaunis lähes tyyni lauantai päivä " tulipalo " pakkasten jälkeen. Lämpötilan muutos oli nähtävissä rantakalliolla " sokerikuorrutuksena ". Paremmat päivät ulkoilulle  tälläiset pienellä, ujolla pakkasella varustetut päivät. Aurinkokin melkein pilkotti kulkiessamme jäällä. Espoonlahden keskellä ei juurikaan kulkijoita näkynyt. Syynä voi olla se ettei jäätä ole liikaa siellä.
On mukava kulkea täällä jäällä ja seurata mitä kaikkea merellä tehdään. Nyt oli pilkkijöitä, verkon laskijoita, hiihtäjiä, koiran ulkoiluttaa ja kiekon pelaajia. Jäi mietityttämään miten erään perheen pelien kävi, voittiko lapset vanhempansa vai toisten päin?

Sitten olikin jo sunnuntain  vuoro. Ero oli suunnaton jos vertasi ilmoja keskenään. Vaimon siskon mies oli käynyt veneillämme lauantaina ja tarkistanut niiden ( heidän ) kunnon. No nyt minä ehdin tarkistamaan Albatross / Vilkas ja heidän veneensä kunnot.  Luntakin oli satanut koko päivän. Lunta olikin tarttunut veneiden katoille. Nämä tyhjennettiin lumesta ettei käy vahinkoja veneillemme.  Satamassa oli monta muutakin samalla asialla. Kummasti painavampi tuo lumi nyttemmin kuin silloin kovilla pakkasilla. Tämä minun ja meidän perheen tapa veneillä lähentelee varmasti jo enemmän elämäntapaa kuin harrastusta. Paremmat päivät, ne varmaan tulee aikanaan vaikka jo nyt on hyvä olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti