Mainos

maanantai 1. helmikuuta 2016

Kauden aloittelua

Tätä odotellessa....
"Älkäämme tyytykö vain antamaan rahaa. Raha ei ole tarpeeksi, rahaa voidaan saada, mutta ihmiset tarvitsevat rakastavaa sydäntänne. Joten levittäkää rakkauttanne minne menettekin.
- Äiti Teresa - "

Nyt olikin taas mukava viikonloppu. Perhettä vaivannut flunssa kaikonnut tiehensä ja pystyimme taas touhuamaan kaikenlaista kivaa. No, kivaa ainakin omasta mielestä ainakin. Lauantaina aloitimme päivän tutustumalla Tourimarineen ja keskustelemassa mahdollisista tehtävistä töistä. Itsellä uuden veneen myötä on mielessä paljon kaikkea mitä olisi kiva tehdä. Ja nyt kannatta tilata mahdolliset huollot ennen ruuhkien alkamista.

 Onneksi uusi vene on jo nyt sellaisenaan käyttökunnossa mutta.... No plotterin asennus on ainakin edessä, aurinkopaneeli on kanssa tulossa. Ja siitä puhuen, Albatross / Vilkastakin piti käydä katsomassa heti Tourimarinesta lähdön jälkeen. Nyt oli siis se viikonloppu kun Espoossa oli satamissa virrat päällä veneen akkujen lataamista varten. Tarkistin meidän Albatrossin akun ja totesin sen olevan vielä lähes täynnä. Kohta akun kytkentä ja aurinkopaneeli lataa sen täyteen hetkessä.

Samalla kun kävin veneellä niin pitihän se tarkistaa kunnolla. Kaikki paikat olivat kuivia ja puhtaita. Onneksi syksyllä tuli puhdistettua tämäkin kaunokainen kunnolla. Ei home häiritse ja veneilemään pääsee ilman homeen poistamista. Olisi tehnyt mieli jäädä tuohon avotilaan kupposelle teetä. Veneeseen taas kivutessa tulivat mieleen kesän retket, seura ja rakkaus. Rakkaus tähän veneilevään elämään ja toisiamme kohtaan. Jos emme annakaan lapsille rahaa niin annamme heille elämyksiä ja yhteistä aikaa. Ja tätä yhteistä aikaa oli myös yhteinen uintiaikamme. Uinti on myös veneilyn kannalta tärkeää. Uintitaito on erittäin tärkeä meille jotka asumme ja liikumme vesistöjen lähellä.
No kautta aloittelin sitten myös itse illalla. Nimittäin pääsin vuoden ensimmäiselle melonta kerralle. Onneksi tämänkertainen melonta oli turvallisissa uimahalli olosuhteissa. Pääsin siis osallistumaan oman nuoruusajan laji harjoituksiin. Kanoottipoolo on todella mukanva ja raskas laji. Varsinkin kun ottaa vuotavan kanootin ja alkaa sillä meloskella. Kanootti muuttuu melkoisen nopeasti " sukellusveneeksi". Ja sitten sen käytös muuttuu aivan mahdottomaksi. oma melontani näytti varmasti samalta kuin tämä Suomenojalla veden alle menevä vene, säälittävältä.....

Sovitaan että kausi 2016 tulee olemaan meille kaikille hyvä vuosi. Lämpöä sopivasti, veneily päiviä mukavasti ja tietenkin hyvää seuraa ja rakkautta kaikille.5 kommenttia:

 1. Mekin kipusimme Apolloon viikonloppuna ja kaipuu merelle on kova. Onneksi kauden alku näyttää toistaiseksi olevan hyvin lähellä, ellei sitten uusi jääkausi yllätä =)
  Hauskan kuuloinen harrastus tuo kanoottipoolo. Harrastaisin melomista, jos en veneilisi...
  Onkohan tuon uppoamaisillaan olevan veneen omistaja tietoinen veneensä kohtalosta? Jos on niin, uskomatonta välinpitämättömyyttä, sillä upotessaan tuosta tulee myös muiden kuin omistajan ongelma. Voihan se tietenkin olla, että on sattunut jotain ikävää ja siksi vene on tuossa jamassa kuin on. Toivottavasti vene kuitenkin selviytyy tavalla tai toisella ja pysyy pinnalla.
  Ja sovitaan vaan ;)

  VastaaPoista
 2. Käsittääkseni omistaja on tietoinen veneensä tilasta. Ainakin näin olen kuullut satamassa pyöriessäni....
  Kohtahan nuo jäät lähtee mereltä pois. Saisi kyllä vielä hetken olla jotta saisi luisteltua kerran tahi pari. Ja sitten on veneilyn vuoro.

  VastaaPoista
 3. Voi voi tuota venettä :( Joululomalla Floridassa näkyi yllättävän paljon hylättyjä veneitä. Kuulemma ihmiset jättävät ne vaan homehtumaan, kun veneily aloitetaan ajatuksella, että se on kuin autolla ajaisi ja sitten se alkaakin pelottamaan..

  Kohta kevät tulee ja päästään vesille, ihanaa. Kävin mieheni kanssa Dusseldorfin venemessuilla tunnelmoimassa, eli voisiko sanoa, että venekauteni jo avattu? :)

  http://mrssuvi.com/2016/02/02/boot-dusseldorf-the-biggest-boat-fair-in-europe/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei huono kauden aloitus teillä ole ollut. Itse haaveillut kanssa pääseväni joskus tuonne Dusseldorfiin messuilemaan.

   Poista
  2. Juu suosittelen! Ja jos tarkoituksena on todella ostaakin jotain, niin sitten kannattaa varata messuille useampi päivä :)

   Poista