keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Mattoja, lentäviä mattoja....

"Lentävä matto (tunnetaan myös nimellä taikamatto) on kuvitteellinen matto, joka pystyy kuljettamaan ihmisiä päällään paikasta toiseen lentämällä."  Wikipedia

Tänään kulkivat askeleemme Helsingin Lehtisaareen Kowec mattoliikkeeseen. Tänne löysimme työkaverin suosituksesta ja oli kyllä hyvä suositus. Paikkahan on Lehtisaaren vanhalla ostoskeskuksessa siinä alhaalla heti rengasliikkeen vieressä.

Family Cruiserin mattoja lähdimme katselemaan.
Olimme ottaneet vanhat matot mukaan Kråkön käynnillä ja annoimme ne malliksi uusille matoille.

No mehän jouduimme heti ongelmiin kaupassa. Ongelman aiheutti perheessämme " hivenen " eriävät ajatukset sisustuksen suhteen. Tällaisissa kaupoissa missä saa valita useammasta kuin kahdesta vaihtoehdosta väreistä, materiaaleista ym.... ajaudumme usein ehkä hivenen sivuraiteille. Toiselle meistä kävi toinen väri kuin toiselle eikä se materiaalinkaan valinta ollut helppoa. Onneksi tajusin astua sivuun ja antaa " hallituksen " tehdä valinnan. Vaimo ja meitä palvellut loistava nuori nainen pääsivätkin kohta samoihin ajatuksiin siitä mitä olemme vailla.

Keulakajuuttaan tulee ehkä hivenen vaaleampaa materiaalia kuin takakajuuttaan. Keulakajuutassa ollut pitkä matto katkaistaan jotta sitä on helpompi ravistella matkan aikana. Samaa mattoa tulee aterion alle. Takakajuuttaan tulee myöskin vaaleaa materiaalia oleva matto mutta, erimateriaalia kuin keulassa. Tämä siksi jotta akselin aiheuttama ääni ajon aikana olisi hiljaisempi. Ja sänkyyn mennessä ja sieltä pois tullessa jaloilla on mukavan pehmeää.

Ohjaamo ja avotila jäivät vielä ilman mattoja. Halusimme siihen ammattilaisen silmää käytettävän. Tai ainakin ajatukset kiinnostavat meitä. Tilaahan tuossa "avotilassa " on reilusti ( 200*240cm ). Mutta tuossa lattiassa on useampi luukku joihin tulee päästä ja kuljettajan sekä kartanlukijan penkkien jalat.

Vanhat matot tulevat tosiaan toimivan malleina. Ovat olleet lattialla jo useamman hetken joten voimme vaihtaa ne hyvillä mielin. Nämä vanhat matot saivat kirjoitusta ja mittoja pintaansa jotta saamme oikean kokoiset matot takaisin. On hienoa huomata kuinka ammattilainen osaa huomioida asioita toisin kuin tällainen tavis.... Ei turhaan mainosteta Kowecin sivuilla heidän tekevän muotoon leikkattuja venemattoja. Uusiin mattoihimme tulee kanttaus reunoihin joten siinä eroavat vanhoista matoista jotka veimme malleiksi.

Lähtiessä liikkeestä vaimo vielä kyseli kotiin eteiseemme kuramattoa. Millaista olisi tarjolla ja mitä suosittelisi meille. Meidän välioven ja lattian välinen rako on melkoisen kapea ja kaikki matot eivät tuohon mahdu. Mutta, yllätys, yllätys, kävelimme kaupan ovesta ulos ison eteisen maton kanssa. Kotona sitten oli pakko kokeilla ja tuo matto sopi meille täydellisesti. Kun vaimo huomasi tämän niin lainasi hän äitini sanontaa " Kyllä Herra hulluistaan huolta pitää". Olimme siis oikeasti miettineet ja tutkailleet vaihtoehtoja useamman hetken. Ja tämä löytömme oli vielä varsin kohtuudella hinnoiteltu.

2 kommenttia:

  1. Näyttää siltä että valokoimaa todella oli paljon. Meillä itseasiassa on kohta puoliin sama edessä. Veneen alkuperäset matot alkavat olla melko rapeassa kunnossa =D. Kiitos hyvästä vinkistä. Nyt tiedän minne mennä.

    VastaaPoista
  2. Suosittelen poikkeamaan tuolla. Ottakaa vanhat matot mukaan niin on helppoa tehdä uudet tilalle. Siellä on todellakin vaihtoehtoja....

    VastaaPoista