Mainos

sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Ja yhtä hymyä vaan,

Nyt hymyilyttää ja kovasti. Pidin perjantaina lomaa töistä ja suunnistin naapurin pojan kanssa Kråköhön. Siellä meidän perheen uusi vene majailee talvella. Hän on ollut tämän talven oikein hallissa tuulelta ja tuiskulta piilossa. Nyt on kajuutta hiottu ja lakattu ulkopuolelta ja pääsin siivoamaan venettä. 

Pääsimme lähtemään muutaman mutkan kautta. Ensimmäinen pysähdys oli läheisen RTV:n kohdalla. Sieltä matkaan tarttui mukaan hiukan Hempelin tuotteita sekä Italialaista Veneziani maalia. Ja lähikaupasta poimimme matkaan pari pulloa Tolua sekä muita pesuvälineitä. 

Veneeseen tutustuminen alkoi sisältäpäin. Avasin kaikki aukeavat lattiat ja kaivauduin mahdollisimman syvälle. Pyyhin kaikkien luukkujen alta paljastuvat tilat ja luukutkin molemmilta puolilta. Nyt voin tuoda uudet matot veneeseen. Vene on ikäisekseen todella siisti ja hyvä kuntoinen. Toki jokaisessa veneessä on aina pientä "ajan patinaa" . Ja jokaisella meillä on omat tapamme toimia. Vaimo jo ilmoitti että, tulee varmasti vielä käymään samoja paikkoja läpi kunhan vene on kotisatamassa. 
Kumpi kiiltää enemmän? Kalju vai vene...
 Kun olimme saaneet itsemme aivan solmuun sukellellessamme veneen sisuksiin siirryimme ulkopuolelle. Venehän on hiottu ja lakattu talven aikana joten pölyä löytyi rungosta runsaasti. Ensin pesin rungon Tolulla ja sitten kävimme rungon yhdessä läpi Hempel Rubbing aineella. Lopuksi vahasimme veneen Hempelin vene-vahalla. Vahatessa ajattelin että, onpa raskasta. Melkein tuli hiki ja tuska. Ja kädet olivat kyllä väsyneen oloiset, kun oli vene vahattu kauttaaltaan. Silti mielestäni jokaisen veneilijän kannattaa tehdä tämä työ itse. Näin lähietäisyydeltä löytää kaikki naarmut ja mahdolliset rikkoutuneet paikat. Onneksi tässä oli vain pieniä pinta naarmuja eikä mitään suurempaa.

Kotiin päästyäni sain viestin seuramme katsastajalta. Hän ajatteli katsastaa veneemme jo tulevalla viikolla. Ainakin rungon osalta. Menen mukaan ja otan kaikki katsastusvarusteet esille, joten meidän puolesta ei ole esteitä katsastamiselle.

Suu vetäytyy vääjäämättä hymyyn, kesä on jo ovella....
3 kommenttia:

  1. Hienolta näyttää todella ja voin kuvitella tunteesi. Meidän vene laskettiin perjantaina ja kyllä se vaan säväytti ihanasti. Ihanaa venekautta teidän venekunnalle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, meillä menee valitettavasti vielä hetki ennen kuin kellumme. ...

    VastaaPoista
  3. Juuri tuumattiin että Leanina on kyllä niin teidän näköinen vene kuin olla voi. Sympaattinen ja tunnelmallinen. Toivotaan että Sirius saa pian Leaninasta seuraa :) Ja vastaus kysymykseen: Kyllä vene kiiltää kaljuakin komeammin!

    VastaaPoista