maanantai 11. huhtikuuta 2016

Kevät tulla jolkottaa

"Olisinpa tikka, saisi elantonsa hakkaamalla päätä puuhun. 
Risto Rasa"

Valitettavasti en ole tikka vaan minun pitää tehdä välillä töitäkin jotta voin harrastaa. Töiden lisäksi opiskelen muutamana iltana viikossa joten veneen laittaminen on jäänyt odotettua vähemmälle. 


Vihdoin on alkanut tuo kevät. Viikon luontoääni on ollut rannoilta kuuluva veneiden kunnostus. Ei tuota tikkaa kuule vaan kaikkea muuta. On hiomakonetta, sahaa ja vasaraa. Ja jos satamaan pääseen niin tuoksuu siellä jo aika moneltakin kevään tuoksulta. On Hempelin maalia, erilaisia lakkojen tuoksuja, Mäntysuopaa ja Tolua.... Meillä oli ajatuksena mennä Albatrossimme luokse lauantaina. Mutta, mutta, sade pilasi ajatuksemme. Lopulta vaimo lähti illaksi melomaan ja minä vaihdoin kaverille kesärenkaat autoon sekä katsoimme polkupyörien kunnot. 

Sunnuntaina olikin sitten ilma paljon parempi ja pääsimme Suomenojan satamaan ottamaan venettä haltuun. Tarkoitus tässä on laittaa uudet myrkkymaalit ja vaihtaa sinkit tuonne pohjaan. Samalla kiillotin veneen potkurin ja otimme keulasta  pressun pois.  Nyt kelpaa askarrella rakkaan kanssa, siis Albatrossin. DekTek-kansi oli talvehtinut hyvin ja muutenkin kaikki näytti hyvältä.  

Kun kerran olimme veneellä niin pitihän siitä tarkistaa monta muutakin asiaa. Akut olivat täynnä virtaa. Kyllä noi aurinkopaneelit kannatti laittaa viime keväällä. Ja muutenkaan ei ole veneen laittaminen mennyt hukkaan. Pitää katsoa josko hankkisi aurinkopaneelit tuohon tulevaankin veneeseen. Sinne mahtuisi katolle kaksi 50W paneelia hyvin. Jo nyt kuulemma akuissa riittää virtaa hyvinkin reissun ajan jääkaapin päällä pitämiseen jos ajaa joka toinen päivä. Ainakin tuollainen akkumonitori on ostettava. Sillä on kiva seurata sähkön riittävyyttä. 

Mennyt viikko on ollut muutenkin todella hyvä. Saimme kauan odotetun puhelun Kråköstä ja toisen puhelun uuden veneemme vanhalta omistajalta. Molemmat puhelut motivoivat taas aloittamaan veneiden laittamista. Suunnistankin lomapäivälläni Kråköhön puhdistamaan venettä juuri meitä itseämme varten. Siellä on nyt puupinnat saaneet ulkopuolella uuden lakan päällensä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti