perjantai 6. toukokuuta 2016

No, nyt vihdoin on Kesä, Kesä, Kesä....

Auringon lasku
Kesä on tullut kuin varkain. Keskiviikkona päivän päätteeksi alkoi toinen työrupeama. Olin kaverini kanssa venerannassa ”väijyssä”. Illalla satamaan tullessa lämpöä oli yhä melkein +20 astetta. Todella kaunis auringon lasku odotti meitä rantaa saapuessamme.  Rannassa oli myös naapurin mies tankkaamassa venettään. Hetken tuota venettä XO:ta ihasteltuani, lähdin hänen seuraksi pienelle ajelulle. Onhan tuo mahtava vene, miehekkäästi muotoiltu ja laadukkaan oloinen. Liikkeelle lähdön jälkeen totesin vauhdin olevan hiukan normaalia veneily nopeuttani suurempi. Itse olen tottunu veneessä vauhtiin 6 – 11 solmua. Nyt mentiin lähes peilityynellä merellä vauhtia n 50 solmua.  Silti nautin matkasta kun ei itse tarvinnut ajaa. 
Auringon nousu

 Satamassamme on vartioyö jaettu kahteen pätkään. Alkuyö kello 22 – 02 ja loppuyö kello 02 – 06. Ohjeena on tehdä vähintään yksi molempia vartiovuoroja. Olemme tehneet kavereiden kanssa siten että, valvomme koko yön yhdessä. Paljon mukavampi olla hereillä kun on juttu seuraa. Täytyy kyllä rehellisyyden nimessä myöntää ettei tuo viimeinen pari tuntia ole helppoa valvoa.  Ja vuosi takaperin teimme peräkkäin kaksi yötä joiden välissä kävimme tekemässä normaalin työpäivän, en suosittele tätä yhtälöä kenellekään.


 Helatorstai olikin meillä suuri päivä. Saimme Albatrossimme vesille. Ensin pesimme kajuuttojen kannet Kide soodalla . Olimme ostaneet tätä ympäristöystävällistä Soodaa aikaisemmin kodin maalaamista edeltävään siivoamiseen. On oikeesti melkoinen ihme aine. Irrottaa todella hyvin kaiken möhnän veneen kansilta eikä tuhoa luontoa. Kansillamme oli nokea ja likaa melkoisesti. Sitä oli kaikkialla pienemmissäkin koloissa. No, eipä juuri ole enään jälkiä tuosta liasta kannella…..

Tämän jälkeen olikin sitten tiedossa veneen vesille laittaminen. Olimme varanneet ajan Kuljetus Karttuselta. Olivat taaskin aivan aikataulussa ja tulivat nostamaan veneen vesille.  Kun Albatross sulahti veteen he pyysivät vielä tarkistamaan että, kaikki toimii kuten pitääkin. Moottori käynnistyi tietenkin ekalla yrityksellä ja vesi virtasi oikeasta paikasta ulos.  Köydet irti ja keula kohti omaa satamaamme. 

Nyt kun veneemme on myynnissä niin ajattelin vaihtaa siihen uuden vesipumpun siipipyörän.  No, en siis itse vaihtaa vaan vaihdattaa ammattilaisella. Touri Marine  tulikin paikalle kun olimme saaneet veneen laituriin. Albatrossissahan on tuo vesipumpun siipipyörä hiukan haasteellisessa ja ahtaassa paikassa. Itseltäni puuttuu kädestä muutama nivel että, saisin taitettua tassuni tuonne koloon.  Pumpun vaihdon yhteydessä tulee halailtua moottoria ja nähtyä jos siinä olisi jotain vuotoja. Ja käynnistyksen jälkeen kuulee myöskin äänetä josko jotain muuta olisi tehtävänä. Tuomio oli, kaikki hyvin, ajoon vain….
Nyt kun kesä on alkanut niin käytämme Albatrossia siihen saakka kunnes Family Cruiser tulee meille tai joku koeajajista ostaa Albatrossimme. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti