Mainos

keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Jo joutui armas aika

Jo joutui armas aika
ja suvi suloinen.
Kauniisti joka paikkaa
koristaa kukkanen.
Nyt siunaustaan suopi
taas lämpö auringon,
se luonnon uudeks luopi,
sen kutsuu elohon. (
Mahd. Israel Kolmodin 1694. Suom. 1700. Virsikirjaan 1701. Uud. Alfred Brynolf Roos 1867, komitea 1937.)

On koulujen päättäjäisten aika. On mukava käydä koululla ja laulaa Suvivirttä kuten aina lapsena kesän alkusi lauloimme koulun päättäjäisissä. Nuorimmat lapset aloittivat kesälomansa ja isommilla lapsilla onkin sitten toisenlaiset kuviot. Nyt nuorin lapsistamme sai hymypoika patsaan. Ja molemmat juniorit saivat hienot todistukset. 

Mutta ei ne lapset ole ainoita kenelle voi pitää valmistumisjuhlia. Tai sitten vaihtoehtoiselta nimeltä nuo juhlat voisi olla kesäkauden alku. Vaimo valmistui jatko-opiskelustaan keväällä  ja pidimme hänelle juhlat nyt viikonloppuna.
Aikuisten juhlat kun olivat kyseessä aloitimme tervetuliais maljalla tilaisuuden. Nyt olikin tarttunut "pitkäripaisesta”matkaan muutama pullo uudistunutta Ballet kuohuviiniä. edellisestä Ballet kokemuksesta olikin aikaa ja tämä maistui kyllä todella hyvältä. Varmastikin tämän vuoden veneen kuohuviini tulee olemaan Ballet. Ja tämä maistui todella hyvin myös kaikille vieraillemme. Ruoaksi olin tehnyt kanasalaattia ja leivoinpa vielä pari litran taikinaa sämpylöitä. Jälkkäriksi tarjosimme kavereillemme jäätelöä ja äidiltä perityn reseptin mukaista ”Rommi ruukkua”. Siinä ruukussa on kyllä menneen kesän vitamiinit hyvässä muodossa.

Luonto tarjoaa reilusti koristelua varten erilaisia kukkasia. Ei siis tarvinnut hakea niitä kaupasta. Kävelimme vain tienviereen ja poimimme sylit täyteen Lupiinia ja saniaista sekä jotain putkea….

Kekkereiden jälkeen menimme yöpymään veneeseemme. Webasto olikin jo puhaltanut veneen sopivan lämpöiseksi jotta siellä olisi mukava nukkua. Rannassa puhalteli parissa muussakin veneessä lämppärit. Joskus kotisatamakin on vallan mainio yöpymispaikka.  Tämä olikin jo toinen peräkkäinen lauantai – sunnuntai välinen yö uudessa veneessämme. Ja Albatross olikin siivottu mahdollisia yövierailijoita varten.

Lopulta pääsimme sunnuntaina kotiin. Tällöin ensimmäinen teko oli lasten huomioinnin jälkeen teen keittäminen. Ja parvekkeellehan tuota nautintoainetta oli mentävä nauttimaan. Ilmeisesti koirillakin oli ollut meitä aikuisia ikävä kun heidän piti tulla ihan kylkeen kiinni.

Onneksi nyt tulevalla viikonloppuna pääsemme veneilemään. Meillä on tulossa seuran yhteinen retki jonne ajattelimme osallistua nyt ensimmäistä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti