maanantai 27. kesäkuuta 2016

Keski kesän juhlaa

 Nyt on keskikesän aika parhaillaan. Olimme kesäpäivän seisauksen aikaan veneilemässä ja yötä Lähteelässä. Tarkoitus oli lomailla jo lauantaista alkaen, mutta lomailmat eivät antaneet meille parastaan. No, hyvä näin... Saimme ladata veneen hupiakut rauhassa täällä satamassa. Illalla veneellä pasianssia pelatessa sekä teetä nauttiessamme havaitsimme mahtavan kuutamon. Meri oli peilityyni ja oli melkein lämmintäkin..... Satamassa ei ollut myöskään ruuhkaa. Muutama vene oli jo pysäköinyt odottamaan Juhannusta.

Seuraavana aamuna lapset hakivat tuoreet munkit kioskilta. Ne maistuivat herkullisilta. Kannattaa joskus herkutella aamusta alkaen. Päivällä sitten meni taas grillaamiseen... täytetyt herkkusienet, grillattu munakoiso ja kanan sisäfile salaatin kera maistuivat siinä rantakallion päällä istuskellessa.

Pikkuretken jälkeen pääsi tällainen merellä liikkuja myös järven rannalle. Olemme perinteisesti nauttineet juhannuksesta mökillä yhdessä vaimon siskojen perheiden ja appiukon kanssa. Mökillä voi tehdä paljon sellaista mitä ei voi veneellä ollessaan ajatella tekevänsä. Itse nautin jollain kierolla tavalla puiden pilkkomisesta. Olen tehnyt niitä ihan pikku pojasta asti. Ja mikäpäs oli niitä tehdä, kun appiukko oli hommannut halkomiskoneen mökin pihalle.

Mökillä tehdään toki muutakin kuin puiden pilkkomista. Usein ainakin osa porukasta käy melomassa tai soutelemassa. Tällä kertaa kaikki pääsivät vuorollansa melomaan joko kaksikolla tai yksiköllä. Ja meillä meloo perheestä kaikki muut paitsi nuorempi koiramme Mette. Vanhempi koirista ( Mio )kiipesi kaksikon kannelle aivan omatoimisesti, kun vaimo ja poikanen olivat lähdössä melomaan. Lopulta hänet oli heitettävä järveen ja ohjattava rantaan, jossa pääsi hihnaan odottelemaan.

Lapset "heitettiin" erään soutelun päätteeksi veneestä järveen ja pääsivät kokeilemaan uimista pelastusliivien kanssa. Se on taito, jota mielestäni kannattaa kokeilla, ihan vaikka aikuistenkin. Liivit ei auta ollenkaan uimista, jos nousevat naaman päälle. Sää oli helteinen ja hikinen, joten uintiharjoittelu 16 asteisessa vedessä ei ollut lapsille esteenä. Hui !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti