Mainos

maanantai 4. heinäkuuta 2016

Kesäyön uni

Tyyni oli yö ja pilvetön
ja kuuton yöseen taivas.
Ulos läksin minä käymään;
arveskelin, mihin tieni tarkoittaisin,
itään, länteen tahi vaaleahan pohjaan,
jonka vuoril kohta syleilemään käyvät
toinentoistaan Koi ja Hämmärikki kaino....(
http://runosto.net/aleksis-kivi/muut/kesayo/) "Aleksis Kivi"
 Kerrankin pääsimme lähtemään ilta veneilylle. Taisi olla jopa ensimmäinen kerta tällä kaudella kun irrotimme köydet vasta klo 18 jälkeen ja suuntasimme lähisaareen iltapalalle. Mukaan saimme houkuteltua pojan kaverin. 

Ilta oli todellakin kaunis joskin hetken tuuli keikutti venhoa. Rantauduimme Knapperskärin rantaan. Täällä olivat jo vaimon siskon perhe paikalla ja olivat laittaneet grillin kuumaksi. 

Lapsemme halusivat ensimmäiseksi uimaan heidän "levä rantaan". Olihan heidän päästävä sinne mereen. Vaimon sisko lähti heidän valvojaksi tuonne rannalle. On se kaunis paikka, Maisemat noilla kallioilla ovat kohti Kytöä. Aakean laakeaa kalliota levämatolla. Omasta mielestä erittäin kylmää vettä, mutta lapset nauttivat. uimisesta. 


Uinnin jälkeen olikin sitten iltapalan vuoro. Nakkikuppi maistui nuorille erittäin hyvin ja kun siihen sai kaveriksi jälkiuuni ruisleipää niin noilla selvisi ihan aamuun asti. 
Ilta oli kaunis ja lähes tyyni hiukan ennen kymmentä kun pääsimme takaisin kotisatamaan. Kaikki olivat väsyneitä mutta tyytyväisiä illan ohjelmaan. Reissu oli hyvä treeni tulevalle lomamatkalle kun lähden matkaan omien ja kaverin lasten kanssa. vaimo on töissö ensimmäisen lomaviikkoni ja itse haluan merelle. Saas nähdä mitä siitä tulee kun veneilen näiden lasten ja kahden koiran kanssa....

Tällä viikolla oli muutakin ihmeellistä kuin tuo alkuviikon ilta veneily. Olimme vaimon ja hänen kavereiden kanssa Suomenlinnan Kesäteatterissa katsomassa Kesäyön Uni esitystä. Itselle tuo Suomenlinna kesäteatteri esitys oli ensimmäinen jonka olen tuolla katsonut. Paikathan ovat mahtavat tuollaiselle teatterille. Jo pelkkä saapuminen tuonne on kokemus. Lautalla, ehdottomasti niillä kaupungin lautoilla on mielestäni mentävä Suomenlinnaan. Kauppatorin laidalla on käynnissä meriuimalan rakentaminen käynnissä. Saas nähdä koska sinne pääseen uiskentelemaan.

Teatterin tilat ovat kyllä hienot, vaikuttavat. Voisin jopa toistamiseen käydä tuolla katsomassa esitystä ihan pelkästään tuon paikan takia. Ja esityshän oli loistava tavallaan. En tiennyt mitä odottaa tai mitä haluaisin esitykseltä etukäteen. Nautin esityksestä kyllä koko esityksen ajan. Ainoa miinus tuli penkeistä.....


Kirkon tornissa toimii yhä sekä lento- että laivaliikennettä palveleva majakka. Majakkalyhdyn viesti on neljä peräkkäistä väläystä eli morseaakkosten H-kirjain Helsingin merkiksi. Kuulopuheiden mukaan Suomenlinnan kirkontorni yhdessä Tuomiokirkon kanssa muodostavat väylä merkin ajettaessa Helsinkiin. Totta tai tarua, silti mielenkiintoista. Tällaisia mielenkiintoisia tarinoita on kiva kuunnella vierasvenesatamien saunoissa ja grilli paikoilla.


Kävimme myös Suomenlinnan pienvenesatamassa katsomassa missä meidän veneemme oli viettänyt edelliset vuotensa. Ja onhan se hieno paikka olla. Yllättävän kova virtaus on tuolla salmessa kun Kustaanmiekan läpi ajavat isot matkustaja laivat.  Itseäni historia kiinnostaa ja on mukava antaa mielikuvitukselle valta kuvittelemalla elämää linnoituksen kukoistuksen aikana. Tietenkin pelkästään kaikkia hienoja asioita….

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti