Safire Mökki mainos

sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Se on nyt loppu.....

Hon är så söt när hon sover
Själv har jag inte fått mig en blund
Det är den bästa av gåvor
Att kunna sova lugnt

Hon är så söt när hon vaknar
När hon sträcker ut sig som en katt
Och säger att hon nu saknar
Det som hon drömt inatt ( Bo Kaspers )

Ajelimme tosiaan Hangosta kohti kotia. Tarkoituksemme oli yöpyä Stora Fagerössä. Tuolla meidän on ollut tarkoitus yöpyä aina ensimmäisestä Meriretkestämme alkaen, mutta emme ole onnistuneet tuossa tavoitteessa. Vaimon sisko perheineen ajoivat hiukan nopeammin kuin me ja soittivat ettemme mahdu rantautumaan tuonne. Lyhyen pohdinnan jälkeen päädyimme sitten perinteisesti reissun viimeiseksi yöksi Stora Halsöhön. Melkein teki mieli ajaa jopa kotisatamaan saakka yhdellä pysähdyksellä. Koirat kaipasivat kuitenkin kiinteää maata tassujensa alle.

Jotenkin meille on sattunut reissuissamme siten että, reissun alussa tuolla Stora Halsössä sataa ja palatessa aurinko paistaa. Niin nytkin. Saunaa emme nyt tarvinneet kun olimme saunoneet Hangossa mutta lapset uiskentelivat lämpimän lahden vesissä pitkät tovit. 

Aamulla ennen lähtöä siirryimme sitten saaren hiekkarannalle uiskentelemaan ja nautiskelemaan rauhallisesta aamusta. Vähän hiekkalinnoja, aamujumppaa ja uintia mahtui seurueemme toimiin. Lapsista huomasi jo että, heillä oli tarve päästä kotiin kun olivat aivan väsyneitä. Vähän ehkä oli pientä "känkkäränkkää" ilmassa.

Rannasta lähtiessä ilmoitti vaimo että, hän hoitaa lähdön ja ajamisen kohti kotia. Itse toimin kansipoikana ja otin peräköyden irti. Peruuttelimme pois lahdesta kun kumivene vaikutti veneen kääntymiseen. Todella hienosti vaimo jo käsittelee venettä. Porkkalanselkä näytti meille lähes parastaan eikä aallokkokaan haitannut menoamme. "Kipparinna" oli tyytyväinen navigoidessaan venettämme kohti puutarhaväylää. Porkkalanselän kohdalla alkoi jo nälkäkin vaivaamaan venekuntaamme. Ja lapsityövoimaahan tämän nälän taltuttamiseen tarvittiin. Neiti valmisti meille pastaa jonka söimme sitten Lähteelän kohdalla veneen liikkuessa. Vaimolle tarjoiltiin ruokaa vasta kun hän sai veneemme tuonne puutarhaväylän puolelle.

Ruokailun jälkeen veneemme vaipui ruokalevolle. Lapset siirtyivät keulapunkkaan katsomaan TV-ohjelmia ja pelaamaan tableteillaan. Vaimo siirtyi kannelle lepäämään ja katselemaan maisemia mutta silmäthän lerpahtivat kiinni. Koirat menivät keulakennelle huolehtimaan "Kipparinnan" turvallisuudesta.... Vaimo nousi ylös ennen kotisatamaa jotta sai ajaa veneemme kotilaituriin. Tämäkin onnistui nyt todella hienosti. On se harjoittelu tehnyt tehtävänsä kun kaikki veneen käsitelyjutut alkavat olla selvillä.

Pieniä laskelmia reissumme kuluista:
- Diesel  Skata/Espoo               * 41,79L/1,429€ = 59,72 €
              Inkoo ABC                 * 250,21L/1,199€ = 300 €
- Yöpymiset
* Elisaari kaksi yötä yhteensä 30 € ja yksi sähkö 5 €
* Jussarö 20 €
* Jurmo 15 €
* Itämeren Portti Hanko 37 €

Nämä yhteensä: 466,72 €.
Dieseliä on jäljellä reilu puolitankkia joten todelliset kulut ovat siis hiukan pienemmät. Matkaa taitoimme tällä reissulla +/- 300 mailia. Mutta kuten eräs kaverimme on asian ilmaissut, veneilyn hintayksikkö on 500€. Näitä yksiköitä kuluukin sitten erilainen määrä eri vuosina.

Parasta antia olivat tällä reissulla lukemattomat luonnonsatamat joissa yövyimme. Tulevaisuudessa lisäämme varmasti näitä ilmaisia yöpymisiö vielä hiukan. Käymme kaupassa ja veden hakureissuilla 3-4 päivän välein.








2 kommenttia:

  1. Luonnonsatamassa yöpyminen huojentaa kyllä aina lomabudjettia. Vallankin satamamaksut ovat monessa paikassa melko kovat. Me olimme lomalla ruotsissa ja siellä ne vasta maksoivatkin =D. Tili huutaa hoosiannaa =D.

    VastaaPoista
  2. Satamamaksut tosiaan ovat josjus jopa kalliita. Toisaalta ymmärrän satamayrittäjiä. Heillä on melkoiset rahat laitettuina noihin sataman asioihin. On hetkiä jolloin vierasvenesatama on ihan ehdoton mutta monesti luonnonsatamassa saa nähtyä paljon muutakin kuin sataman.

    VastaaPoista