Mainos

keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Seikkailuiden viikko.

Södra Benskär jäi taaksemme ja keula oli kohti länttä. Lähdimme kohti Björkötä. Tänne tulisivat myös kaverimme jotka olivat lähteneet matkalle viikkoa ennen meitä. Keli oli aamusta melkoisen suhruinen eikä luvattua aurinkoa ollut näkyvissä. Suuntasimme keulan kohti länttä ja lähdimme ajamaan hurjaa 7,3 solmun vauhtia. 

Matkalla nautimme tyttären tekemää ruokaa ja vaimo otti jälkiruoaksi mustikoita. Matkaanhan meni kohtuullisesti aikaan ja saapuessamme Björkön edustalle soi puhelimeni ja kaveri kysyi olemmeko lähestymässä kohdetta. Hän havaitsi meidät kun oli tulossa samaan paikkaan. Itselläni ei juuri ollut selkeitä odotuksia kyseisestä saaresta. 


Onneksi tulimme tänne. Paikkahan on kuiun Viisikon kirjoista. Seikkailu nummella tai jokin muu vastaava teos. Olimme rantautuneet heti Björkön lahden kallioihin. Toki täältä oli matkaa tuonne kuuluisalle järvelle, mutta paljon frauhallisempaa kuin tuolla peremmällä lahdella....Meillä oli tarkoitus viettää pari yötä täällä joten ehdimme sitten kiertää saarta kunnolla. Paljon uintia järvessä, reippaita uimahyppyjä kalliolta ja poikien kanssa kumiveneellä uistelua merellä. 

Pari yötä meni nopeasti ja suuntasimme seuraavaksi Jurmoon. Matkalla bongasimme lauman hylkeitä ennen rantautumistamme. Jurmo oli ollut minulla ajatuksissa ja haaveissa pitkään. Ajattelin tämän olevan saavuttamaton tavoite mutta onneksi pääsimme tänne. Maisemat olivat näkemisen arvoiset. Kiersimme saarta puolipäivää ja näimme alpakoita sekä käärmeitä. Valitettavasti satamaan oli kerääntynyt sinilevää. Kaikien kruunasi mahdollisuus käydä aamusuihkussa. 

Suihkun raikkaina lähdimme kohti kauppaa ja seuraavaan yöpymis kohtdetta. Kauppa oli kauniissa paikassa Nötössä. Kaupan lisäksi tyhjensimme septin pidä saaristo siistinä huoltamalla septiasemalla. PSS huolehtii tosi monessa paikassa myöskin jätehuollosta ja vessoista. Kannattaa maksaa heille jäsenmaksu vaikka ei luulisi siitä itse hyötyvän.

 OK, kaupan jälkeen jatkoimme matkaa kohti Kråkskär saarta. Matkalla nostimme ensimmäistä kertaa ylös tukipurjeemme. Ja se tunne kun saimme sen auki oli hieno. Aurinko paistaa,pienehkö sivutuuli ottaa purjeeseen ja laskimme koneen kierroksia vauhdin kärsimättä, ai että...  Kråkskär on kaunis saari jossa rantauduimme etelän puolelle lahteen. Paistoimme lettuja ja lampaat tulivat tervehtimään. Illalla katsoimme auringon laskua ja luetaan Viisikkoa lapsille. 

Aamulla kiersimme saarta ja kävimme katselemassa kalastajan taloa ja tiluksia. Kävimme myöskin uimassa saaren toisella laidalla jossa emme nähneet sinilevää. Lopulta käynnistimme moottorit ja suuntasimme kohti uutta kohdetta täällä ihanassa saaristossamme. 

2 kommenttia:

  1. Mukavan näköistä menoa on teillä ollut. Itse tykkäsin kanssa kovasti Jurmosta kun kävimme siellä viimekesänä. Karulla tavalla kaunis saari ja kivien rakastajan unelma paikka =).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jurmo on kyllä hieno paikka. Fiilisteltävää riittää kyllä monelle kerralle. Ja sitten ne tarinat kyseisestä saaresta.....

      Poista