Mainos

keskiviikko 17. elokuuta 2016

Illallis risteilyllä

"Tunsin jälleen, kuinka onni asui yksinkertaisuudessa ja kohtuullisuudessa - lasi viiniä, kastanja, pieni vaatimaton liesi, meren kohinaa, ei muuta. Tunteakseen että tämä on onnea, ihminen tarvitsee vain yksinkertaisen ja tyytyväisen sydämen." - Niko Kazanzakis 

Sataa, tuulee ja salamoi. Tällainen viikonloppu oli päällisin puolin. Toki mahtuihan siihen aurinkoakin. Valitettavasti emme lähteneet merelle. 

Vaimo sanoo että, minä olen laiskistunut veneilyn suhteen. Itse koen sen niin että, nyt olen ollut mukavuuden haluinen keski-ikäinen mies.  Ei ole mitään pakkoa viedä perhettä tuulen ja myrskyn armoille. Huviveneilyähän tämä meidän perheen yhteinen aika on. Toki on aika jolloin tullaan menemään vapaaehtoisesti tuonne myrskyyn kokeilemaan veneen ominaisuuksia. Ja ominaisuudethan veneessä riittävät vaikka minne ja millä kelillä tahansa.

Maanantaina työpäivän jälkeen olikin sitten hyvää ilmaa merellä. Lapsien viimeinen kesälomailta kyseessä ja meidän teki mieli merelle. Veneelle päästyämme kyselimme lasten toiveita kohteesta. Ehdotuksia tuli Pentalasta, Stora Herröön ja myöskin pelkkä veneily oli vaihtoehtona. Tällä kertaa valitsimme pelkän veneilyn joka suuntautui kohti pääkaupunkiamme. Lapset ja vaimo eivät olleet aikaisemmin veneilleet Suomenlinnan ympäri. Teimme iltaveneilystä samalla illallisristeilyn. Aloimme nauttimaan iltapalaa saapuessamme Kustaanmiekkaan ja jatkoimme ruokailua Kaivopuiston kohdalle. Olin onnellinen tästä yksinkertaisesta iltapalasta yhdessä lasten ja vaimon. Monesti lähdetään onnea hakemaan kauempaa kuin mitä oman nenän edestä löytyy.Suomenlinna ohitettuamme kerroin Suomenlinnan kirkosta   historia pläjäyksen koko venekunnalle. Saas nähdä kuuntelikohan kukaan minua. Tuolla kirkolla on aika moninainen historia kerrottavana lähtien siitä että katolla loistaa majakka sekä siihen että, kirkko on ollut ortodoksinen kirkko joskus ammoisina aikoina. Muutenkin Suomenlinna on todella mielenkiintoinen paikka joka kaipaisi paljon aikaa jotta siitä saisi edes jotain talletettua sisäänsä.  Emme ole vielä kertaakaan olleet yötä Suomenlinnassa ja taas minussa heräsi toivo josko sitä joskus edes…. Muistan haaveilleeni jo pikku pojasta saakka pääseväni omalla veneellä tänne Suomenlinnaan. Olin myöskin kateellinen muutamalla luokkakaverilleni kun he kertoivat käyneensä "Suokissa" omalla HT-veneellä.  Ja kyllähän tuon Kaivopuiston ohi ajamisessa on aina tunnelmaa, samoin kuin siellä cruisaillessa. 
Vielä on onneksi kesää jäljellä mutta, on paljon tapahtumiakin jäljellä tälle kaudelle. Kaikki tapahtumathan kasaantuvat aina tunnetusti samalle ajankohdalle, kuten nytkin. Viikonlopuksi on luvattu kaunista ilmaa joten veneilläkin haluaisimme.  Lapsilla on jo suunnitelmat valmiina minne mennään perjantaista lauantaihin, saunaan kun on päästävä.  


Uiva – Flytande 2016  on yksi pakollisista jutuista joita käydä katsomassa. Itseäni kiinnostaa tuolla tarvikkeet sekä purjeveneet. Lapset haluavat päästä kävelemään Lagoon – katamaraanin  kannelle ja sisätiloihin.  Poikkeamme noille messuille varmasti heti torstaina tai perjantaina. Onneksi on vielä mahdollisuuksia lotto-voittoon ennen kuin messut ovat ohi....

Ja toinen tapahtuma jossa ajattelimme käydä on Pentalan Saaristopäivät. Olemme useasti olleet tuolla tutustumassa paikalliseen historiaan ja aina ollut mukavaa. Ehkä opastus saarella taikka Historialliset yhteydet Viron rannikolle kiinnostaisivat tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti