sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Joko olisi aika jatkaa.....

”Herrojen huvikuunarit ja juppiskootterit” pannaan verolle ( Timo Soini )

Taas ollaan keskusteltu verolle panosta. Nyt verolle pano ei koske kaikkia vaan ainoastaan Herroja sekä Juppeja. Minulla ei ole mitään tällaista leimaamista vastaan.Olisin halunnut olla juppi silloin 80-luvulla ja nyt saan olla herra. Hienoa. Koskeehan tuo vero luonnollisesti kaikkia tasapuolisesti? 

Miten on järvillä olevat isommat veneet jotka ei kaikki ole rekisteröityinä?


Oltuani vierailulla kauniilla järvenranta mökillä pisti taas ajattelemaan onko kaikki veneet rekisterissä. Tontin ohitse ajeli venettä jos jonkinmoista. Pienestä soutuveneestä isompaan put-put veneeseen. Oli sähkömoottori venettä sekä suurempi tehoista isoa avovenettä. Osassa oli rekisterinumero kyljessä, tiedä sitten onko enään voimassa oleva. 

Meillä leijui tontilla ihana tervan tuoksu, kun vaimon sisko tervasi nuotion vierustan istuin tukkien kannat. Noilla pölleillä istuen oli hyvä halstrata ahven saalis. Samaisilla tukin pätkillä istuen mietiskelin näitä vero asioita. 


Minun veneilyyn ei tuo suunnitelman mukainen vero tule vaikuttamaan. Pahin skenaario johon olen törmännyt lehdistössä on kooltaan sama summa kuin meillä meni kesällä yhteen tankilliseen polttoainetta. Ajan sitten sen verran vähemmän....... En todellakaan, tankkasin vain kerran kesällä ja siitä riittää vielä vähän keväälle 2017. Olemme kuitenkin olleet saaristomerellä tuolla polttoaineella kaksi viikkoa ja koti vesilläkin useampi reissu on tehty.

Paatos sikseen. Nyt on tullut aika jo vähän tyhjennellä Family Cruiseriamme. Kävin satamassa vierailulla ja hain veneestä pois kaikki ruoka-aineet. Niitä ei ollut jäljellä kuin aivan hiukkasen. Kaikki ilmeisesti mitä ollaan kannettu veneeseen katoaa meidän suihimme. Ja hyvä niin. Paria saaristolaisleipää lukuunottamatta ei mennyt pilallekaan muut ruoka-aineet. Otin myös kassillisen tyynyjä sekä muita kesän tavaroita mukaan. Kohta viemme Leaninamme talviunille hänelle tuttuun paikkaan.  Toivottavasti ennen syksyn kylmiä voisimme ehtiä veneilemään vielä muutamia kertoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti