Mainos

sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Ja vielä yksi vene talvi teloille.



"Jos ei voi siivota niin hyvin kuin pitää, pitää siivota niin hyvin kuin voi (Martat)".


Perhe lähti nostamaan Kipparinnan isän venettä ylös järvestä. Itse oli valitettavasti estynyt osallistumaan tähän projektiin. Kyseessä on appiukon kalastus käytössä oleva vene. Todella mukavan ja turvallisen tuntuinen avovene jollaisia olen nähnyt useammin merellä kuin järvellä. No pitäähän sekin saada turvaan jäiltä ja lumelta. Myöskin mökkikäytössä olevat soutuveneet olisi syytä vaikka kääntää ylösalaisin pienten pukkien päälle. 

Lauantaina raikkaassa ilmassa veneen nosto operaatio oli käynnissä ja toinen koiramme olisi mielellään kanssa auttanut operaatiossa. Ilmeisen huonolla menestyksellä hänen apunsa otettiin vastaan ja hän joutui remmiin pojan vahdittavaksi. Onneksi rannassa on hiekkakasa jonne voi harmitusta purkaa.... Toinen koiramme pääsi yökylään vanhimmalle neideistämme, syksyisellä mökillä on helpompi olla vain yhden koiran kanssa.


Appikukko on rakentanut veneelle pysyvän säilytyspaikan järvenrannalle. Ei muuta kuin keula liuskan tuntumaan ja "liina" kiinni keulaan. Onneksi tässä on myös kunnollinen kävelysilta joten tämä on turvallista tehdä. 

Teoriassa helppo ja vaivaton operaatio mutta kun vesi on alhaalla niin pieniä haasteita tähänkin liittyy. Onneksi apulaisia löytyy veneen nostamiseen. Yksin ei välttämättä onnistuisi. Lopulta vene oli ylhäällä ja se peiteltiin talveksi kevyt peitteellä. Keväällä jalkani on varmasti kunnossa ja pääsen laskemaan veneen vesille.

 Kun kerran jouduin jäämään kotiin ajattelin siivota kotimme kunnolla. Arvaatte varmaan että käytin tilaisuuden hyväksi ja linnottauduin sohvalle. Netflixistä löytyi minulle monta elokuvaa ja huomasin tänään sunnuntaina etten ole vielä ehtinyt siivoamaan. Yhdellä jalalla hyppiessä väsyy melkoisen nopeasti kun imuroi. On ehkä syytä oikaista osassa siivous ajatuksissa. Poistan siis jäljet herkutteluistani sohvalla, suklaa kääreet ja karkkipussit piiloon.  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti