Mainos

keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Onneksi kausi on ohi.... Mitä sitten?

Vai sanoisinko, valitettavasti kausi on ohi. Parhaillaanhan on mitä hienoimmat veneily ilmat. Satamissa olisi tilaa ja ruska kauneimmillaan. Kun olen kuunnellut muutaman kaverin tarinoita loppu kesän tai alku syksyn veneily kerroistaan olen ollut lähes kateellinen. Monena vuonna olemme veneilleet vielä lokakuun puoleen väliin saakka. Hienoimpia muistoja on hylkeen näkeminen melkein kotisatamassa. Pentalan edustan kivien luona on tuo kaunis elän seurannut meitä ja lähtenyt uimaan kohti Soukkaa.

Tämän syksyn veneilyitä olisi kuitenkin haitannut pieni nilkan operaatio jonka johdosta jouduin jäämään kotiin. Onneksi jalka operoitiion vasta kauden päätyttyä joten sain nauttia veneilystä tämänkin kauden. Nyt on sitten ollut aikaa nukkua ja haaveilla tulevasta. Olemme myös lasten kanssa maanneet sohvalla tabletti kädessä ja surffailleet erilaisilla sivustoilla. Jotenkin on surffailut olleet saaristomerellä tai jopa Ahvenenmaalla. Haaveissa siintää ainakin Kökar jos ei vaikka ihan Maarianhaminakin.  Sekä tietenkin muistelemme mennyttä kesää. Usein koiramme ovat osallistuneet tähän muistelemiseeni maaten vatsani päällä. Eivät normaalistu tule makailemaan kanssani, mutta nyt näköjään hoitavat minua kuntoon.

Ehkä hienoimpia vuoden juttuja ovat olleet Venemessuista alkanut " kevät". Messujen jälkeen aloimme suunnitella mitä kaikkea tulisimme kesällä tekemään. Ja mitä haluaisimme tehdä veneellä. Kun suurimmat himot iskivät oli minun mentävä tutustumaan uuteen veneeseemme. Siivosimme paikat ja sukelsimme jokaiseen koloon jonka löysimme veneestä. Samalla maalasimme pilssin puhtaan valkoiseksi. Kyllä siinä alkukevään sai menemään mukavasti. Onneksi vene oli ollut todella hyvässä hoidossa joten mitään ei olisi ollut pakko tehdä. Nyt ensimmäisen kauden jälkeen olemme havainneet muutamia kohteita joita tulemme hiukan päivittämään. Ainakin itse toivon vaihtavani nyt jo uudehkon jääkaapin isompaan malliin. Tämä siksi ettei tarvitse leikkiä " tetris " peliä kun täyttää jääkapin. Toinen asia jota harkitsemme on veneen patjojen päivittäminen. Koska kyllähän vaahtomuovipatjan kimmoisuus vähenee iän myötä. Ja itse kun en ole aivan pienimmästä päästä.... Mutta kaikki muut mitä veneessä oli tai puuttui niin olemme olleet tyytyväisiä näihin. Olemme olleet koko kauden erittäin tyytyväisiä hankintaamme. Vaikka vene ja moottori ovat jo viime vuosituhannelta niin kaikki toimi moitteetta. Ei voi aina katsoa veneen vuosilukua ja miettiä sitä kuinka vanha tuo on. Hyvä huolto ja huolehtiminen on tärkeämpää kuin ikä.

Ensimmäinen luonnon rantaan rantautuminen jäi kanssa mieleen. Rövaren sai olla ensimmäinen paikka jossa yövyimme tänä kesänä. Itseäni jännitti rantautua tänne kun viimeeksi olen ajanut vain alumiini veneen rantaan saakka. Nyt uusi vene ja uudet kuviot. Onneksi kaverimme olivat menneet edeltä saareen ja olivat valinneet paikan jonne oli helppo rantautua. Ankkuri piti veneen hyvin paikallaan ja keulassa olena lankonki auttoi rantautumisessa. poikamme oli juuri edellisellä viikolla katkaissut kätensä joten keulatikkaita ei voinut käyttää. Yön tullessa jouduimme etsimään Webaston käyttökytkintä hetken. Tämän jälkeen olikin mukava mennä nukkumaan lämpöiseen veneeseen.

Yksi hieno hetki kesällä oli poikkeaminen Jussarössä kummipoikamme perheen kanssa. Valitettavasti emme olleet päässeet tänne aikanaan kun ensimmäistä kertaa yritimme. Nyt kirjoitimme itse veneemme nimen rantakalliolle ja kummipojan perhe kirjoitti jotain heille rakasta tuonne. Meille oli tärkeää esitellä paikka heille kun se on ollut heilläkin haaveena kauan.


 Kesäiset auringon laskut ovat aina paikallaan. Oli saari tai ranta missä tahansa niin on mahtavaa saada nauttia päivästä ja illasta rakkaiden kanssa. Usein pääsen nauttimaan maisemasta mitä parhaassa seurassa. Se rauha joka minulle tulee iltaisin merellä on jotain todella hienoa. Olen tunnistanut itsessäni melkoisen haaveilijan, tuleen tuijjottelijan..... Toki kaikki illat eivät voi olla pelkkää nautintoa täynnä. Joskus taitaa minuakin harmittaa ja mökötän.

Yksi hieno asia oli kun nostimme ensimmäisen kerran tukipurjeen ylös. Oli lämmin ilma ja matkasimme Hangosta kohti kotia. Ensimmäinen kokeilu ja nautimme tuosta punaisesta purjeesta. Vauhtiahan tuolla ei juuri saanut lisää mutta veneen kulutus laski entuudestaankin. Onhan se kauniin näköinen veneessämme. Toki on venekin kaunis myös ilman sitä.
Tulevina kausina tulemme käyttämään tuota purjetta paljon enemmän kuin nyt ensimmäisenä kesänä. Jos ei muuten niin pelkästään tuon fiiliksen takia. Tiedä sitten siirrymmekö oikeasti joskus oikeaan purjeveneeseen. Ehkä kuitenkin nautimme nykyisestä veneestämme vielä monta monituista vuotta.....

Onkohan vielä sallittua alkaa haaveilemaan veneilykaudesta 2017. Saisikohan sitä tuplattua öiden määrän veneessä? Nyt jäi nuo yöt kuitenkin alle 30 yöhön.


2 kommenttia:

 1. Hienolta näytti teidän kesänne vuosimallia 2016!

  Seuraavan kauden fiilistelyyn Loki suosittaa täältä tietenkin itseään: www.lokistories.fi on kesän aikana täyttynyt retkikohteista ja meritarinoista, vierassatamatkin löytyvät palveluineen.

  Iloista haaveilua, Venemessuilla tavataan!

  t. Loki-tiimi/John Nurmisen Säätiö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,olin teidän testiryhmässä keväällä ja tarkoitukseni oli kertoa näitä paikkoja sekä tarinoita tuolla Lokissa. valitettavasti kesän kiireet hiukan haittasivat asiaa. Nyt seuraavina viikkoina minulla tulen laittamaan kuvia retkikohteista tuonne.

   venemessuilla taatusti tavataa.

   Poista