Mainos

sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Jäätaidetta ja aatosta paloa....


Kerrankin oli aivan mahtava ilma ulkoilulle. Onneksi merestä ja järvestä voi nauttia näin talvellakin. Pääsimme lähi jäälle kävelemään ja ulkoiluttamaan koiriamme. Jäällä oli paljon muitakin perheitä osa luistelemassa, osa kävelemässä jopa pyöräilemässä. Näimme myös retkiluisteluporukoita nauttimassa kauniista auringosta sekä todella upeasta jäästä. Itse nautin äänistä, joita jäästä kuului. Mikä hienointa; meri oli jäätyessään useaan otteeseen muodostanut todella hienoja taideteoksia. Erilaisia ilmakuplia, railoja, halkeamia löytyi paljon. Olen asunut samalla alueella myös lapsena ja päässyt nauttimaan samoista paikoista ja maisemista jo silloin. 

Välillä tulee mieleen luonnossa liikkuessa erilaiset luonnonsuojelulliset asiat. Minkälaisen meren jätämme lapsillemme? Yritän monesti miettiä asioita "viherpiipertäjänkin" näkökulmasta. Veneilessä pyrimme vähentämään osaltamme jätteitä ja käyttämään vanhoja toimivia asioita pidempään. Vanhan korjaaminen on usein luonnolle ystävällisempi vaihtoehto kuin uuden ostaminen. Veneilemme kuitenkin moottoriveneellä, joka onneksi kuluttaa vähän puoleisesti Dieseliä.Toki päästöjä syntyy, mutta en ole löytänyt vielä meille parempaa vaihtoehtoa.  Toivon uusiutuvien energiamuotojen tulevan myös veneily käyttöön. Haaveilisin pääseväni liikkumaan veneellä nolla päästöillä. Jos vaihtaisin veneeseemme sähkömoottorin, se olisi kevyempi, vaikka akut painavat paljon. Tilaa kyllä olisi akustolle. Lataaminenkaan ei varmasti olisi ongelma. Vierasvenesatamia on tarpeeksi usein akkujen lataamista varten ja aurinkopaneelitkin antaisivat varmasti jotain energiaa akuille. Sopisikohan sähkömoottori  uppoumarunkoisiin veneisiin  hyvin?  Kumpa tulisi jotain järkeviä vaihtoehtoisia energiamuotoja  käyttöön veneily puolellekin. Autoilussa näitä vaihtoehtoja on jo olemassa.

http://kinkkutemppu.fi/
Nyt joulun aikana kinkkua paistaessa tulee kinkusta aina pois heitettävää paistinrasvaa. Törmäsin yhteen mielenkiintoiseen linkkiin tähän liittyen, Kinkkutemppu. Montakohan mailia yhden kinkun rasvalla pääsee veneellä? Tämä on ainakin erittäin mahtava temppu hyödyntää herkullista "ongelma" jätettä.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti