Mainos

tiistai 28. helmikuuta 2017

Kevät saapuu tuoksuineen....

Venemessut on tältä keväältä ohitse. Meille messut ovat kevään aloitus veneilyä ajatellen. Tänä keväänä on paljon haaveita ja toivottavasti tekojakin. Paljon oli nähtävää sekä koettavaakin. Vanhempaa ja uudempaa tuotantoa tulee aina katseltua hiukan erilailla. Molempia silti arvostaen.

Olisihan se mahtavaa saada tehtyä edes joskus lomareissu tuollaisella Targalla. On se järeän kokoinen ja omassa segmentissään mahtava. Toisaalta kuitenkin haluaisi purjehtia rauhassa vailla mitään kiirettä ja vain kuunnella laineiden liplatusta.

Oikeasti meillä on tarvetta päivittää veneeseen ehkä sellainen puhallettava kajakki tai ehkä jopa isompi kumivene. Nykyinen kumivene on melkoisen pieni meidän porukalle ja melkoisen iäkäs. Katselimme messuilla hiukan isompaa kumivenettä meille. Toimisi myös mökille mennessä veneenämme järvisuomessa... Saas nähdä minne sitä joutuu kaiken maailman haaveiden kanssa.

 Perjantaina pääsin vihdoin aloittamaan kevään suuret askareet. Kävin hakemassa pari kappaletta 12mm koivuvaneria joista leikkasimme erimuotoisia palasia vanhojen mallien mukaisesti. Meidän veneen tapauksessa mikään levyistä ei ollut aivan kantti kertaa kantti vaan jokainen oli hiukan oman laisensa.Itselläni ei ollut tähän sahaamiseen tarvittavia työkaluja joten teimme sahaamiset kaverin luona.

Onneksi asun talossa jossa on askartelu huone jossa voi tehdä pieniä ja ehkä vähän isompiakin projekteja. Ilman tällaista mahdollisuutta en uskaltaisi aloittaa näin isoa projektia.

Sahauksen jälkeen alkoi sitten näiden palasten lakkaaminen. Lakkaus on tehtävä pikaisesti ettei hyvä vaneri mene kieroon. Tällöin lattia alkaisi keikkumaan. Itse pidän venelakan levittämisestä pienellä telalla. Saan kerralla levitettyä tarpeeksi ohuen kerroksen tasaisesti. Ja näitähän kerroksia tulikin sitten useampi. Tuo lakkamisen tuoksu levisi talossamme rappukäytävään ja naapurit tulivat katsomaan meidän askareita. Laitoin ehkä jopa turhan monta kerrosta lakkaa usean päivän aikana

Näiden lakattujen vanerilevyjen päälle alan rakentamaan tiikkirimasta lattiaa. Nyt jo alkoi hiukan hirvittämään työmäärä. Mutta kun leväytin kokeeksi noita tiikkirimoja vanerin päälle aloin näkemään jotain tulevasta. Ja se tunne kun sivelin kädellä noita tiikin palasia alkoi ajatukset kulkemaan kohti kesän helteitä ja lomaa... Edellistä edellisessä veneessä oli tiikki kansi joka oli aivan mahtava paljaan jalan alla. Toivon tämänkin tuntuvan ja näyttävän yhtä kauniilta kuin tuo. Laitoin kiusakseni tiikkirimojen viereen meidän nykyisen lattialuukun palasen. Ei epäilystäkään kumpi on kauniimpi. Toivottavasti saan tehtyä nämä lattia projektit ennen kesälomaa. (Toki voi myös olla mahdollista ettei veneessämme ole uutta lattiaa avotilassa ennen kuin joku muu sen tekee)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti