maanantai 27. maaliskuuta 2017

Puu-ukkoja vai puinen ukko?

Tätä odotellessa...
Pannun alunen tiikistä
Välillä sitä kuvittelee kaikenlaista…. Myös itseään voi käsitellä monella tapaa. Nyt olen ollut mielestäni Vaahteramäen Eemeli. No kuinkas, niin voisi joku kysyä. Kas, olen viettänyt puuverstaalla aikaa kuten tuo ilkikurinen poika saduissa. Itse en ole veistänyt puu-ukkoja kuten Eemeli, vaan olen askarrellut veneeseemme uutta avotilan lattiaa. Toki nuorempana puu-ukotkin tulivat tutuiksi. Iltaisin tunnen kyllä itseni puu-ukoksi kun tuota tiikki pölyä ravistelen päältäni. Olen aina pitänyt tuosta pellavapäästä jolla, oli aina kaikenlaista kivaa vireillä. Itselläkin on aina jotain pientä vireillä mutta, näin aikuisena ihan ”sallittuja” juttuja. Noita tiikki lattioita omaan veneeseen, veneen laittamista,  blogia, hierojana toimimista ihan ”oikeiden” töiden lisäksi. 

Viikot kuluvat todella vauhdikkaasti ja kesä lähenee yhä nopeammin. Yhä enemmän huomaan viettäväni ajatuksissa perheen kanssa merellä. Veneemme muuttuu hiukan aina joka vuosi. Joskus lisätään jotain, toisinaan sitten luovutaan jostain. Tänä vuonna on lisäämisen aika. Nykyinen veneemme on meillä nyt toista kesää ja ensimmäisen kesän kokemukset on syksyllä laitettu ”kirjoihin ja kansiin”. Nämä kokemukset pohjalla olemme lähteneet suunnittelemaan tätä kautta.
 
Kevään kulun huomaa myös oheistöistä. Yrtit on kylvetty ja ensimmäiset ovat jo itäneet. Tämä kasvun ihmeen seuraaminen on lapsista ja myös meistä aikuisista mahtavaa. Ensimmäiset teekupposet on nautittu parvekkeella. Toki päälle joutui laittamaan vielä villapaitaa. Parvekkeelle pääsy on meille erittäin tärkeä hetki sillä, kevät on täällä. Usein parvekkeella ollessani selailen veneily aiheisia lehtiä. Tai sitten Kipparinnan kanssa mietitään tulevia veneily kohteita. Tänä vuonna on tuo Kipparinna ollut paljon ahkerampi suunnittelemaan tulevaa veneilykautta kuin minä. Venehän on meille kuin mökki monelle muulle. Tosin vietämme veneellä jopa enemmän aikaa kesällä kuin moni mökillänsä koko vuonna.


Meillä ainakin veneen laittamista ohjaa maallisesti, raha. Lainatakseni kaverini sanoja ” veneraha on 500 €, kaudessa veneeseen menee useampi veneraha”. Vaikka itse veneily ei maksa meillä juurikaan niin venerahoja menee talven aikana useampi. Nyt ollaan tehty tuota tiikki lattiaa ja ostettu patjat. Vielä olisi haaveissa saada hankittua plotteri ja/tai jääkaappi. Saa nähdä mitä vielä tulee tapahtumaan. https://track.adtraction.com/t/t?a=1119705543&as=1175928333&t=2&tk=1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti