maanantai 13. maaliskuuta 2017

Tuoksuja kevään

 "Jotta saavuttaisimme suuria asioita, ei riitä että vain teemme vaan meidän pitää myös uneksia; ei riitä että vain suunnittelemme vaan meidän tulee myös uskoa."
Anatole France

Tässä eräänä iltana nukkumaan mennessäni koirani oli pesun ja pikaisen parturoinnin jälkeen päätynyt sängyllemme lepuuttamaan itseään. Yritin varovasti sanallisesti saada koiraa alas mutta, hän vain raotti silmiään hiukan. Lopulta jouduin nostamaan vasta pestyn koiran alas sängystä. Tuoksui kyllä hyvältä.....
Menneellä viikolla oli kauniita ilmoja ja pääsin kävelemään töistä illan rientoihini. Aurinko lämmitti mukavasti ja tiet olivat sulina. Samoin oli kyllä tienpientareet. Ilmeisesti moni koiran omistaja on kuvitellut koirien jätösten kadonneen itsekseen talvella. Eli valitettavasti oli "kevään" tuoksuja niidenkin osalta ilmassa. 

Helsinki on kyllä kaunis lähes kaikkina vuodenaikoina. Nyt pääsin kävelemään Hietaniemen hautausmaan ja uimarannan ohitse. Näillä nurkilla tuli aikanaan paljonkin kuljettua. Välillä fillaroin melomaan, välillä olin tyttöystäväni kanssa riiustelemassa.  Ja merimelojien vajalta on tullut monesti lähdettyä melomaan näille vesille. Harvemmin täällä kuitenkaan olen veneillyt. Eikä kukaan  pääse vielä hetkeen vesillä kun meri on tukevasti jäässä. 


  Itselleni kaikkein mieluisampia kevään tuoksuja ovat veneen laittamisesta syntyvät tuoksut. Venelakka tuoksuu hyvältä ja tuntuu inhottavalta käsissä. Puun hiomisesta ja sahaamisesta syntyy myös miellyttäviä tuoksuja. Ja odotan suurella innolla venevahan tuoksua.... 

Tässä viimeaikoina olemme keskustelleet Kipparinnan kanssa paljon veneilyharrastuksestamme. Kipparinnalla on nyt tullut ikävä veneen kevät töitä kohtaan. Hän toivoisi ratkaisua jossa pääsisimme pikaisesti käymään veneellä ja vaikka nauttimaan teetä kevät auringossa veneen kannella askartelun lomassa. 
Itse olen viihtynyt viimeaikoina talomme askarteluhuoneessa useita tunteja päivässä. En ehkä jokaisena päivänä mutta usein kuitenkin. Meidän Family Cruiser kaipaa avotilaan uutta lattiaa ja sen tekeminen on vienyt lähes kaiken aikani. onneksi on mahdollista tehdä näitä töitä lähes kotona kun talossa on juurikin tätä varten tilaa. 

On tässä kyllä työtä vielä jäljellä vaikka kaikki palat ovat nyt sahattuina. Eilen kävin vanhan melontakaverini luona sahaamassa viimeiset rimat. Onneksi on taitavia kavereita... Suurin osa rimoista on myös nyt liimattu paikoilleen. Ja ensimmäisiä saumoja on alettu massaamaan. On tässä kyllä paljon uuden oppimista ja työtä. Onneksi voin kysellä neuvoja useammalta kaverilta neuvoja. Vielä ainakin kaikki näyttävät hyviltä ja ovat oikean kokoisia joten muodostavat oikean näköisen ja kokoisen lattian vastaisuudessakin. Toivottavasti saan valmiiksi enne kesää tämän projektin.

Sitten olisi vielä uutta projektia tiedossa kun haaveilen plotterin päivittämistä uuteen. Ehkä myös jotain muutakin voisi hankkia veneelle täksi kaudeksi.

Mitä kaikkea teidän kevään laittamiseen kuuluu? Veneellä, mökillä jne...2 kommenttia:

 1. Unelmia on jos jonkinmoisia, mutta rahavarat "hieman" rajoittavat niiden toteuttamista. Itse tehdään kaikki mikä voidaan ja osataan. Ja mitä ei osata, niin mahdollisuuksien mukaan opetellaan :) Rehellisesti sanottuna kadehdin tuota teidän askarteluhuonetta, sillä meillä ei ole mitään tilaa, missä kunnostustöitä voisimme tehdä.
  Toisaalta olemme nyt todella onnekkaita että saimme tilattua Syrjäsuon kautta veneeseemme uudet rosteriset polttoainetankit vanhojen peltisten ja ruostuneiden tilalle :)
  Uutta kautta täällä jo innolla odotellaan. Jokos teillä on kesälomasuunnitelmia tehty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, nuo rahavarat rajoittavat varmaan meidän kaikkien harrastamista....Itse kun tekee erilaisia projekteja niin aina oppii jotain. Usein voi jopa saada säästöä jonka voi sitten kuluttaa veneeseen.

   Kesää kohti kulkiessa suunnitelmia syntyy. Haaveena olisi päästä Ahvenanmaalle. Mutta se on vain haave.... lähempänä kesää nuo haaveet sitten täsmentyy

   Poista