maanantai 20. maaliskuuta 2017

Viikonlopun kevät puhteita

Näin maaliskuussa ollaan jo lähellä varsinaista kevättä.  Ohjelmaa on lähes liikaa ja kaikkea haluaisi tehdä. Paikallinen seurakuntamme järjesti lauantaina yhteisvastuu tapahtuman. Olin luvannut tapahtumaan lastemme autoradan. Siellä sitten nuorisotyön tekijä rakensi radasta ainakin tarpeeksi pitkän. ainakin 20 metrisen, siinä oli sitten lapsilla ja aikuisilla ihmettelemistä ja ajamista. Itse olin lähinnä konsulttina mutta lapsemme pääsivät ajamaan radalla. Pitäisi varmasti tehdä kotiinkin tuollainen.Lauantaina kävin myös GoExpossa ihmettelemässä erilaisia asioita. Pääasiassa vietin aikaa tuolla veneily, melonta ja retkeily osastoilla. Yksi asia jota joudun aina välillä miettimään on veneemme miehistön suhdetta pelastusliiveihin. Itsellä ja Kipparinnalla on veneillessä käytössä paukkuliivit ja ne toivottavasti ovat sopivan kokoiset nyt ja aina ( toisaalta kyllä minulle ruoka silloin tällöin maistuu )…. Toisin on noiden esiteinien ja teinien liivit. Tuolla murrosikäisellä olisi haaveena myöskin paukkuliivit. Tämä toive on kyllä perusteltu ja mahdollisesti näin hän myös tulee saamaan paukkuliivit. Mutta nuorin jolla-liivehin” ( . Nämä tuntuisivat mukavimmilta päällä jolloin niitä tulisi pidettyä helpommin päällä. Liivit auttavat vain jos niitä pidetään päällä. 
miehistön jäsenemme ei enään halua käyttää oransseja pelastusliivejä. Rajoittavat liikkumista veneessä ja rannalla liikaa. Emme myöskään haluaisi hänelle paukkuliivejä vielä hankkia. Olemme ilmeisesti päätymässä ”


Paukkuliiville tulisi tehdä perustarkistus aina ennen veneilykauden alkua.
·         Liivi pitää täyttää puhallusputken avulla ilmalla ja antaa olla täytenä vuorokauden.
·         Jos liivistä vuotaa ilmaa, ota yhteyttä liivin maahantuojaan tai valtuutettuun huoltoliikkeeseen jatko-ohjeita varten.
·         Älä missään tapauksessa ota vuotavaa liiviä käyttöön tai yritä korjata sitä itse.

Tavallisille liiveille tehtävä tarkastukset
·         Soljet, vetoketjut, onko kangas ehjä, pilli….

Millaisia pelastusliivi ajatuksia teillä on? Lapsilla oranssit liivit? Itsellä pelastusliivejä ollenkaan, Oletteko huoltaneet itse paukkuliivit vai huollattaneet muualla, jne…Meillähän on kulkenut meriretkillämme mukana aina kumiveneemme. Olemme viime vuosina kiinnittäneet huomiota ilmatäytteisten kanoottien ja kajakkien lisääntymiseen. Kauan sitten ensimmäisten vekottimien ilmestyessä markkinoille olin intohimoinen meloja. Tuolloin ei ilmatäytteinen kajakki ollut meille vaihtoehto. Onneksi materiaalit ovat kehittyneet noista ajoista ja uudet näyttävät ja tuntuvat jo ihan hyviltä. Ja edellisellä veneemme omistajalla oli tuollainen ollut mukana heidän retkillää. Hän kehui ratkaisua hyväksi, olemme miettineet siitä lähtien josko meillekin  sopisi…. Hyviä puolia olisi näiden vaatima pieni tila. Osittain tyhjennettynä sopisi olemaan kajuutassa tai täysin tyhjänä veneemme ”kellarissa”. Pääsisimme iltaisin tutustumaan luontoon lasten kanssa aivan uudella tavalla. Näistä olisi turvallista kuvata luontoa, kalastaa jne. Parasta melomisessa on äänettömyys ja luonnon lähellä oleminen. Mahdollista melonnan lisäämistä varten olisi juniorille hyvä saada uudet pelastusliivit.

Tässä puolet lattiasta erivaiheissa...

Kotona minun pieni projektini edistyy päivä ja viikko kerralla. On mukava työstää puuta joka tottelee hyvin ajatuksiani. Tosin ajatukset harhailee välillä jo kesään. sain hiottua pari ensimmäistä palaa ”valmiiksi” ennen kuin saumaan ehkä jotain kohtia uudelleen. Ja mikä hienointa, palaset sopii toisiinsa vielä täydellisesti.….

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti