perjantai 16. kesäkuuta 2017

Oi ihanuus, sinä veneemme

Kylläpä se kesä sieltä hiljalleen tuleepi. Aurinko paistaa ainakin hetkittäin ja auto vie yhä useammin venesatamaan.

Nyt oli aika vihdoin katsastaa vene kaudelle 2017. Olen pyrkinyt hoitamaan tämän katsastus asian aina aikaisemmin. Tänä vuonna valitettavasti venyi tämäkin touhu. Onneksi en ollut seurassamme ainoa kenellä katsastettiin vene jo kauden alettua. Oli meinaas melkoinen vilske katsastajilla illalla.
Ennen kuin päästiin katsastamaan venettä oli haettava sammuttimet huoltoon ja leimalle. Nyt sitten kävi niin että, toinen sammuttimista oli jo palveluvuosiensa päätöksessä. Sain hyvällä syyllä ostaa uuden sammuttimen veneeseemme. Vaimo ilmoitti jo aikaisemin minulle haluavansa veneeseemme 6 kg sammuttimen moottoripalon sammuttamiseen. Ja se pitäisi laittaa kiinteästi turvallisempaan paikkaa tätä varten. Eli sammutin tulee sijaitsemaan moottoritilan ulkopuolella ja letku valmiiksi reiästä moottoritilaan.

Ostin sitten samalla oikein tehokkaan sammuttimen. Gloria jauhesammutin 6 kg - PD6GX . Tässä Glorian Glutex Ultra jauhe nostaa tämän sammuttimen samaan teholuokkaan kuin 12 kg sammuttimet.  Mutta pienempiä sammuttimia pidämme edelleen makuukajuutoissa.

Samalla kun odottelimme kaksastusvuoroamme oli meillä aikaa siivoamiseen. Toisin kuin kotona tämä siivoaminen oli hauskaa. Ensin koko veneen imurointi jonka jälkeen kävimme rätin ja pesuaineen kanssa paikat lävitse. Ja kyllähän veneestä aina jotain siivottavaa löytyy. Ainoa paikka jossa pitää vielä siivota kunnolla on moottoritila. Ihan kaikkialle ei jaksanut ja ehtinyt "sukeltaa".  Lopuksi vielä öljysimme tiikkilattiamme uudelleen. Ja kyllähän se lattia sopii tuohon veneeseemme ja tuntuu mukavalta jalan alla.

Jatkamme siivoamista viikonloppuna päästessämme jonnekin saarenrantaan. Olisi siis tarkoitus veneillä koko perheen voimin lähivesillä. Lapset jo kovasti odottavat tätä meidän "mökkeilyä".

 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti