maanantai 12. kesäkuuta 2017

Vihdoinkin vesillä omalla veneellä

Vesisade ennen juhannusta sataa suoraan laariin (tuo hyvän viljasadon )
 
Ja vettähän nyt on monena päivänä jo tullut ja ennusteen mukaan myöskin tulee lisää. Onneksi sunnuntaina paistoi aurinkokin moneen otteeseen kun pääsimme vihdoin hakemaan venettämme Porvoosta. Perille päästyä veneeseemme kuuluva kyltti odotteli portaalla pääsyään veneeseemme. Mukava perinne jo meillekin. Syksyllä palautamme kyltin sitten takaisin veistämön tiloihin.
Vaikka meillä on jo kaksi ajokortillista neitiä ei kumpikaan heistä ehtinyt viemään meitä Porvooseen vaan avuksi riensi naapurin rouva. Ja onneksi niin... Ilman häntä olisimme päässeet hakemaan venettä vasta tulevana torstaina.
 Leanina odotteli laiturissa kauniina ja innokkaana pääsemään vesille. Meillähän oli ollut nyt ongelmia moottorin kanssa ja sekin saatiin kuntoon. Tourimarine kävi korjaamassa vuodon ja teki myös moottorin säädöt kohdalleen. Olihan heille hiukan matkaa kohteeseen mutta tämäkin hoitui heiltä moitteettomasti. Paljon olen käyttänyt heitä ja tulen käyttämään vastakin.... Ja moottorin käyntiääni olikin minun ja Kipparinnan mielestä selkeästi pienempi. Toki osa syytä äänen muutokseen on varmasti uudella tiikkilattialla.Kipparinnalla oikein sormet syyhysivät päästä vesille. Itsehän en sitten päässyt ruoriin ensinmäiseen 1,5 tuntiin. On hyvä kun veneen käsittely sujuu molemmilla hyvin. Kipparinna ajoi myöskin viimeisen tunnin ja rantautui satamaan todella kauniisti. Eli sain sitten itse ajaa pitkät pätkät rauhassa. Koko matka-aika Kråköstä Espoon suvisaaristoon olikin "vain" 5tuntia 15 minuuttia. Meidän ennätys... Emme menneetkään Hevossalmen sillan kautta vaan kiersimme Villingin ja Santahaminan etelän kautta tarkoituksena mennä Melkin pohjois puolelle ja meidän normaalia reittiä sitten loppu matka. Toisin kuitenkin kävi. Menimme Melkin pohjoispuolen kautta Torra Lövön ohitse kotisatamaamme.

Matkaan mahtui kaunista auringon paistetta, tuulta, tihku sadetta ja kunnon sadetta. Välillä oli nähtävissä kauden mahtavin sateenkaari Helsingin yllä. Kipparinna yritti kuvata sateenkaarta mutta huonolla menestyksellä.

Satuimme Harmajan kohdille samaan aikaan kun Länsisatamasta lähti Tallink ja Mein Shiff 3. Olivat mahtavan kokoisia kun ajelivat peräkkäin editsemme... Tämän jälkeen loppu matka olikin taas nauttimista auringon paisteesta ja lämmön palaamisesta.
Kaiken kaikkiaan matka oli todella mukava ja nyt sitten alkaakin veneen puhdistaminen sisältä ja varustelu kesän retkille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti