maanantai 30. lokakuuta 2017

Se on loppu nyt....

Huuhtokaamme suolaveden maku kieleltämme käymällä virkistävän tuore keskustelu. (Platon)

On vihdoin myönnettävä kesän päättyneen. Vai alkoiko se tänä vuonna kunnolla lainkaan? Lauantaina saimme viettää hauskaa aikaa kavereidemme syntymäpäivillä. Juttelimme paljon kaikesta myöskin veneilystä. Kaverimme olivat vaihtaneet putput-veneeseensä moottorin ja heillä on vielä sisään ajo vaihe menossa. Olivat veneilleet viime viikon lumisateessa eikä heidän lisäkseen ollut veneilijöitä juurikaan vesillä.
Nyt sunnuntaina juhlien jälkeen oli veneen nostamiseen sopiva keli. Harmaata, vihmoi vettä / räntää ja tuuli kohtuullisesti. Kipparinna vei minut ja edellisillan syntymäpäivä sankarin veneelle ja katsoi haikeana poistumistamme harmauteen.
Lyhyt venematka Suvisaariston Skatalta Suomenojalle oli kuitenkin meille riemukas. Sähköinen lämmitin puhalsi lämmintä ikkunoille ja sieltä meille matkustajille. Pää ulkona ajaessa saimme naamat märiksi mutta keuhkot täyteen raitista meri-ilmaa. Liikennettäkin oli vesillä yllättävän paljon. Pieniä jollia oli useampi treenaamassa, avoveneilijöitä uistelemassa ja muutamia isompia purjeveneitä sekä moottori veneitä oli liikkeellä. Meillä oli sovittu aika veneen nostamiselle joten emme jääneet pidemmäksi aikaa merelle vaikka olisi tehnyt hitusen mieli. Saavuimme Suomenojalle ja huomasimme joutuvamme jonottamaan hetkeksi. Olimme siis saapuneet paikalle etuajassa. Eli kiinnityimme hetkeksi viereiseen laituriin ja täältä sitten heti nostopaikalle septin viereen. Odottaessamme vuoroamme tyhjensimme varmuudeksi vielä septin uudelleen vaikkei siellä mitään ollutkaan.

Kuljetus Karttunen saapui paikalle sovittuna aikana ja nosti veneemme ylös turvallisesti. Aina sitä kuitenkin itse jännittää miten vene voi nousta noiden autojen voimasta ylös vedestä. Vene kyytiin ja liinoilla kiinni autoon pienen siirtoajon ajaksi. Matkaa satamassa oli korttelin tai parin verran.
Nyt laitoimme ensimmäistä kertaa tämän veneen itse talvehtimaan. Olimme hankkineet käytettynä veneen alle pukit ja niiden sijoittaminen tuonne rungon alle mietitytti. Onneksi meillä olivat valokuvat edellisen veneen osalta käytettävissä. Ja Kuljetus Karttunen muisti miten pukit olivat olleet  edellisen Family Cruiserin alla. Mahtavaa palvelua saatiin myöskin veneen pohjan pesemisen kanssa. Kesän suolat ja limat pois veneen kyljiltä pois kunnollisella painepesurilla.


Suolaveden makuiset keskustelut usean ystävän kanssa pitkin viikonloppua huuhdottiin Kipparinnan kanssa alas Jari Sillanpään konsertilla sunnuntai iltana.

4 kommenttia:

 1. Kyllä täytyy ihailla ammattitaitoa, jolla veneet nousevat Suomenojalla! On se aika vaikuttava näky, kun joskus osuu paikalle isomman veneen nostohetkellä!

  Tsemppiä loppuihin talvitöihin! Ja aika pianhan tässä on taas Venemessut ja uusi kausi käsillä. Toivottavasti aurinkoisempi kuin edellinen!! ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä oikein ihmettelee miten vene kuin vene nousee ylös vahingoittumattomana. Ja noiden nostajien uskomaton muisti koskien eri veneitä ja niiden nostamiskohtia koskien vakuuttaa.

   Välillä toivoisi veneilykauden jatkuvan vielä pidempään. Koskas teillä on veikkaus jäiden saapumisesta ja kelirikkokauden alkamisesta....

   Poista
 2. Saas nähdä kelirikkokauden alkamisesta... Pysyvät jäät ovat tulleet aika tarkkaan loppiaisen ympärillä, mutta viime vuonna joulukuussa kävi jo jäät, joten saatiin kelirikko kahteen kertaan. Pitäisi hommata vesilämpömittari, niin olisi vähän kärryillä merilämpötiloista! Mutta vielä ei olla nstamassa huskya ja veikkaan, että veneillään vielä yli kuukausi. Katsotaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kateellisena Kipparinnan kanssa ajattelemme teidän kotipaikkaa. Kelirikko on varmasti teille haastavaa aikaa.
   Saarella on tullut aikanaan meidän molempien vierailtua ja melottu monesti ympäri.

   Poista