maanantai 23. lokakuuta 2017

Syksy lähestyy hiljalleen...

"Onnea huvittaa vaihtaa omistajaa: vuoroin se meitä seuraa ja vuoroin taas välttää. Jos osaksesi on tullut vastoinkäymisiä, joilla sallimus koettelee kuolevaisia, niin kestä ne kärsivällisesti äläkä kapinoi kohtaloa vastaan". (Pythagoras)Vastoinkäymiset on koetelleet sään muodossa melkoisesti kuluneen kesän aikana. Onneksi on matkan varrelle mahtunut paljon mukaviakin hetkiä niin perheen kuin veneen kanssa. Nyt pääsimme veneen kanssa siihen pisteeseen jossa kaadoimme maston alas talven tieltä. Melkoisesti jännitti tämä tapahtuma. Veneellä emme ole käyneet vajaaseen kahteen viikkoon joten pelkkä kurkkaaminen veneeseenkin jännitti. Onneksi veneemme on pääosin pitänyt veden oikealla puolella eikä mitään ihmeellistä veden paisumusta ollut meitä odottamassa.
Satamassamme on ollut yhteisnosto muutama viikko takaperin ja nyt paikalla olikin tuttuja veneilijöitä. Muutaman purjehtijan kanssa keskustelimme ja he tarjosivat apuja maston laskemisessa. Torjuin avun tarjouksen päättäväisesti koska olin kuullut maston kaatamisen olevan helppoa. Mitään tietoa minulla ei tästä tapahtumasta ollut juurikaan ollut. Kipparinnan kanssa kävimme vanttien kimppuun. Irrotimme ensin taaimmaiset ja sitten seuraavat. Muutaman kun olimme irroittaneet alkoi masto heilumaan ja Kipparinnan kanssa vaihdoimme paikkoja. Minä tuin mastoa ja hän irroitti loput vantit. Maston kaataminen oli kohtuullisen helppoa kun maston jalassa oli sarana. Kaadoimme maston etukannelle ja irrotimme saranan pois. Nyt löysimme myös syyn miksi sateella maston juuresta on vettä tiputellut meille kajuuttaan. VHF-antennin johdon pistoke on näköjään irti, tälle on tehtävä keväällä jotain....
 
Nyt kun masto on kumossa pääsimme keräämään veneestä pois viimeiset säilyketölkit ja pussiruoat. Samalla otimme pois kaikki peitot, lakanat sekä pyyhkeet. Jätimme vielä kannettavaa jäljelle odottamaan tulevaa sunnuntaita jolloin nostamme veneemme ylös. Veneemme nostaa tuolloin "luottonostajamme" Karttunen. Pieni jännitys on silloinkin luvassa kun ensimmäistä kertaa nostamme tämän veneen ylös pukeille. On ollut aina tähän saakka veneenveistäjällä talvehtimassa. Nyt valitsimme paikallisen sataman talvipaikaksi. Saamme näin lisää aikaa erilaisille askareille talven ja kevään aikana... Kohta on hankittava veneen päälle peite talveksi.
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti