maanantai 18. kesäkuuta 2018

Kohta, aivan kohta....

Kovasti meidän venekunta jo odottelee kesän yhtä kohokohtaa, Juhannusta. Tämä siksi kun lomamme starttaa tästä. On siinäkin ollut järjestelyä että kotiimme jäävät kasvit säilyisivät hengissä. Pienen Kipparin alun banaani on varsinainen " juoppo " ja vaatii vettä kokoajan, samoin tomaatit. Onneksi vanhemmat lapsemme suostuvat kasvin hoidollisiin tehtäviin lomamme ajaksi.  Ennen loman alkua on kuitenkin paljon muuta tekemistä. Lasten viimeiset harrastuskuviot veivät meidät Jyväskylään.
Käytiin tutustumassa Jyväskylässä ja paikalliseen satamaan. Onhan tuo järvimaisema aivan eri kuin oma kotoinen meri. Mielellään järvelläkin kävisin veneilemässä. En muista päässeeni Jyväskylän vesille 80-luvun jälkeen. Tuolloin vanhempani vuokrasivat mökin täältä päin. Vaikka vesi on elementtinä hyvinkin tuttu niin järvet ovat minulle tuntemattomampia. Aallot ovat erilaisia kuin merellä ja maisemat metsäisempiä kuin kotivesilläni.   

Jyväskylän reissun jälkeen ehdin poikkeamaan Elisaaressa (59°58,7' P, 23°54,6' I ). Ensimmäinen tapaaminen Elisaareen oli kesällä 1997 kun meloimme Kipparinna ja parin kaverin kanssa Hangosta Espooseen. Silloin jo ihastuttiin paikkaan ja olemmekin sen jälkeen poikenneet täällä useamman kerran.  Nyt meillä oli täällä Family Cruisereiden tapaaminen. Itse en ehtinyt ajamaan venettämme paikalle mutta onneksi moni muu oli saanut aikaisesta kesästä johtuen veneensä valmiiksi ja paikalle. Oikein harmitti kun en voinut esitellä omaa kaunokaistamme muille Family Cruiser veneilijöille. Kaikkihan ne kauniita ovat ja komean näköinen laituri kun paikalla oli 11 venettä.

Kohta, aivan kohta oma veneemme kelluu kesäloma kotinamme pitkin merten aavoja selkiä. Matkaan pakkaamme kassi kaupalla iloista mieltä ja kyytiin sopii kavereitamme. Muutama kohde on jo varattu ja maksettu. Tästä tulee hieno kesä....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti