perjantai 4. tammikuuta 2019

Jippii, kevät taas askeleen lähempänä...


 Taas on hanget korkeat nietokset takana. Ainakin jos joululaulujen sanoja on tapaillut muutamia viikkoja takaperin. Vuosikin on jo vaihtunut tuoreempaa. Aapeli-myrsky puhalteli melkoisen oloisesti täällä meilläkin. Yöllä heräsin myrskyn ääniin ja pelästyin veneemme puolesta. Ei taatusti olisi pressut päällä aamulla kun heräisimme. Onneksi pelko oli turha sillä peitteet olivat vielä päivälläkin hyvin peittämässä venettämme. Illalla kun vein Kipparinnan jumpalle poikkesin vielä katsomaan rannan tilannetta. Päivällähän oli sitten yksi pressuista päättänyt siirtyä muualla.

Ei auttanut muu kuin poiketa kauppaan hakemaan uutta pressua. Tänään sitten poikkesin satamaan ja peittelin Leaninan uudelleen. Nyt tuli isompi pressu tilalle ja toivon sen pysyvän paikallaan loppu talvikauden. Täällä valkoisen pressun alla olisi mukavan valoisaa työstää lakkapintaa.

Nyt kun olin satamassa päätin tyhjentää kosteuden kerääjät. Melkoisen hyvin ne kyllä toimivat. Yksi taka- ja takakajuutassa. Mietin jos lisäisin niiden määrää tuplaksi. Pitäisivätkö ne kajuutat vieläkin kuivempina? Jokatapauksessa keskitilan kattoluukut ovat rakosellaan ja WC sekä pentterin ikkunat ovat auki.

Päivät pitenee nyt jo isoilla askelilla ja viikossa valoisan määrä kasvaa monella minuutilla. Tarkoitus olisi viettää aikaa enemmän veneen kannella helmikuusta eteenpäin. Nyt tammikuussa voisin jo pistäytyä puutarvike liikkeessä ostoksilla. Ajatus avotilan istuimmista on selkiytynyt ja on aika aloittaa askartelu...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti