Safire Mökki mainos

maanantai 1. huhtikuuta 2019

Verta, hikeä ja kyyneleitä....

 Kevät on saanut kukat jo heräämään väriloistoonsa. Venesatamassa ei aivan samanlaista heräämistä työntouhuun ole vielä havaittavissa. Olemme noin kuukauden tehneet lakan poistamista veneellämme eikä satamassa ole ruuhkaa ollut. Nyt viikonloppuna olikin jo useammassa venhossa toimintaa.
 Meillä alkaa olla tilanne sellainen että, lakat alkavat olla poissa veneemme kyljistä. Vielä toki joudumme käyttämään aikaa hiomiseen ennen öljyämisen aloittamista. Kuumailmapuhallin ja maalin kaavin tai siis useamman kokoinen ja muotoinen maalin kaavin on tullut tutuksi minun ja Kipparinnan käsissä. Aina ei ole vältytty veren vuodatukseltakaan kun veren himoinen työkalu on käynyt julmasti kimppuun...

Olemme huolehtineet lakka roskien poistamisesta harjaamalla irtoroskat aina jätepusseihin. Nyt kun alkaa veneelle ilmestyä hionta pölyä sain kaverilta lainaksi imurin jolla saamme myös pölyt talteen. Tämä helpottaa paljon myös välihiontojen kohdalla. Olisi kiva saada tehtyä lakkaaminen lähes pölyttömässä tilassa.


Kävin perjantaina itse Suomen luonnomaalit liikkeessä. Vähän utelemassa miten kannattaisi toimia jotta ei tarvitsisi kärsiä huonosti tehdystä omasta työstä. Sain hurjasti ohjeita ja opastusta puun käsittelystä ja heidän tuotteistaan. Puuvene öljy on mielestäni oikea valinta meidän veneelle. Kohta pääsen kyllä kokeilemaan toimivuutta oman veneen kylkiin, uuteen puuhun ainakin on sopinut testieni mukaan.

Verta, hikeä ja kyyneleitä on vuodatettu myöskin ikkunoita poistaessa. Onneksi vain yksi ikkuna odottaa saavansa uuden lasin. Belintähän mennessä kuitenkin kaikki on sujunut hyvin. Vastoinkäymisiä varmasti on tulossa mutta millaisia....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti