Safire Mökki mainos

tiistai 22. lokakuuta 2019

Maaseudun rauhaa....

Nalle Puh sanoi: ”Ystävyys on sitä, että kun laittaa silmänsä kiinni ja ajattelee ystävää, niin poskilihakset alkavat vetäytyä korvia kohti ja kaikki rypyt siliävät!”

Nalle Puhin ajatus koskee varmasti sekä ihmisiä että paikkoja. Joskun kun ajattelee ystäväänsä tulee hymy huulille tai kun mietin veneilyä on huulillani usein hymy. Toki hymy pääsee huulille usein myös appiukon mökilläkin. 

Nyt oli taas se viikonloppu kun pääsin ( "jouduin" ) mökille. Olen lapsuudessa viettänyt paljon aikaa mökillä mutta näin aikuisena mökkinämme on ollut veneemme. Saamme annoksen mökkeilyä Kipparinna isän mökillä vieraillessa. Itse tunnustan nauttivana hiljaisista hetkistä kun lämmitän saunaa taikka takkaa. Tuijotan tuleen ja kuuntelen puun iloista räiskettä tulipesässä. Olen ajatuksissani ja mietin miten hienoa on kun voi ajoittain nauttia tällaisesta.

Olimme siis saapuneet mökille avustamaan veneiden nostamisessa sekä mökin talvikuntoon laittamisessa. Totesimme Kipparinnan kanssa että, mökkeilyssä ja veneilyssä on paljon samoja piirteitä. Keväällä puurretaan veneellä venettä kuntoon ja mökillä lasketaan veneet vesille. Syksyllä veneet nousee ylös sekä mökillä että kotisatamassa. Vaikka aina venettä nostaessa tulee aatoksiini pieni haikeus kesän loppumisesta ja synkän syksyn alkamisesta on kuitenkin päällimmäinen ajatus onni.
 Ihana kun saa laittaa veneen pienen katoksen alle jonka rakentaminen ei kestä useampaa tuntia vaan pärjää ihan pienellä ajankäytöllä. Mökillä ajankäyttö on aivan erilaista kuin kotona jossa katuvalot valaisevat pitkin yötä. Täällä ei juuri pimeällä voi tehdä mitään ulkotöitä joka on erittäin hienoa asia. Jää aikaa tuijottaa tuleen ja ajatella ystäviä, lukea kirjaa ja nauttia elämästä.


Se hiljaisuus joka luonnon valtaa syksyllä on jopa lähes kivuliasta. Vain putoavan lehden hento havina vasten laituria rauhoittaa mieltä. Korkealle taivaalle katsoessa ihailee etelään lähtevien lintujen suunnattomia parvia ja rannalla telmiviä koiria.

Minulla on hymy ollut huulilla ja joku olisikin saattanut ihmetellä hymyäni. Tässä sen syy kuitenkin on, ihana elämani.  Maaseudun rauhassa ja meren pauhussa on paljon yhteistä ja silti niin erilaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti