Safire Mökki mainos

maanantai 12. heinäkuuta 2021

Saariston saunat: Degerby / Föglö

 


Sauna matkamme on päässyt Föglön saarelle Degerby vierasvenesatamaan. Satamamaksuun kuuluu normaalisti sauna vuorot sekä miehille että naisille. Korona viruksesta johtuen yleinen saunavuoro ei ole käytössä. Yksityinen saunavuoro on kuitenkin mahdollista varata satamatoimistosta, samaan satamamaksuun. Hyvä homma. 




Sauna sijaitsee satamassa söpössä rakennuksessa. Samassa talossa on myös sataman WC:t ja pyykkihuone. Rohkeasti keskimmäisestä ovesta sisään. Vastassa on pukuhuone suoraan 80-luvulta. Pukuhuoneesta pääsee sekä WC että pesutilaan. Kaikki samalta aikauden mukaan tehtyjä. Lattia on maalattua betonia josta ainakin yksi kerros maalia lohkeilee irti. Pesuhuoneessa on yksi suihku joten suurta väenpaljoutta ei sauna vedä tämän perusteella. Seinät olivat siistit. Suihkutilan lattia kaivo ei juuri halunnut vetää vettä vaan suihkun aikana vesi nousi lattialle. Onneksi vesi katosi viemäriin hiljalleen. 

Löylyhuone oli sitten selkeästi tilavampi kuin pesutilat antoivat ymmärtää. Olimme nuoren kipparin alun kanssa kaksistaan löylyissä mutta lauteille olisi mahtunut useampi saunoja. Löylyt olivat hyvät ja ilmaa riitti. Kiuas jaksoi antaa löylyä tälle pienelle määrää saunojia. En ole kuitenkaan varma riittäisikö löylyä kaikille jos olisi kyseessä normaali vuosi. 

Tämä sataman huoltorakennus kaipaa kipeästi remonttia. Päällisin puolin kaikki näyttää hyvältä mutta sauna, WC:t ja suihkutilat ovat jo aikaa sitten nähneet parhaat aikansa. Ymmärrän kuitenkin että raha ei kasva puussa. Ja satsmamaksu tässä satamassa on melkoisen pieni. 

Kokonaisuus ansaitsee 6/10 pistettä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti