Safire Mökki mainos

keskiviikko 7. heinäkuuta 2021

Saariston saunat: Örö

 Örö on mielenkiintoinen paikka vierailla. Paikalla on suuri historia takana ja loistava matkailullinen tulevaisuus toivottavasti vielä edessä.



Tällä hetkellä satamamaksuun sisältyy mahdollisuus saunoa kahdessa eri saunassa. Toisessa illalla ja toisessa aamulla.


 Illan saunavuorot ovat vanhassa varusmies saunassa. Saunahan ei ole varsinaisesti mikään rakennustaiteen helmi vaan henkii toiminnallisuutta. Satamakonttorilta on kuljettavs kohti ravintolaa noin 300 metriä eikä siis saunalla ole omaa rantaa. Silti saunominen täällä on miellyttävä kokemus. Joka toinen tunti on naisten vuoro ja joka toinen tunti on miesten vuoro.
 
Pesutila on tilava ja suihkuja on riittävästi. Tämäkin tila huokuu käytännöllisyyttä eikä siis ole mikään nykyaikainen spa-osasto. Ilma oli ainakin meidän nykyisellä vierailulla pesutiloissa raikas eikä liikaa kosteutta ollut. 



Löylyhuone jatkaa samaa linjaa. Saunojia taisi lauteilla olla noin 20 henkilöä. Tarinat kulki ja löylyä riitti kaikille. Mittari näytti 85 astetta eikä tuo ollut liikaa muille kuin auringossa itsensä polttaneille. Onneksi saunan edessä on vilvoittelu terassi jossa sai nauttia oman saunajuoman. Saunaan kuului pefletit sekä suihkutiloissa saippuat. Lisäksi saunatilassa on wc.  
Kokonaisuus ansaitsee 8/10 pistettä.


Toinen sauna joka on illalla yksityis saunavuoroihin varattavissa ja aamuisin venesataman aamusaunojille on selkeästi uudempi rakennus. Edellisellä vierailulla (2-vuotta sitten ) tämä oli ainut sauna mikä oli käytössä. Tämä sauna on suunniteltu pienempien porukoiden saunoittamiseen kuin tämmöisen lauman saunoittamiseen. 

Tämän saunan etuna on sijainti sataman läheisyydessä sekä laituri josta pääsee uimaan. Terassilta on aivan mahtavat maisemat merelle ja siinä kelpaa vilvoitella. Pukuhuone on siisti ja siellä on myös wc.  



Se mikä tästä tekee vain pienten porukoiden saunoittamiseen sopivan on tuo pesuhuone. Miesten puolella oli vain kaksi suihkua jossa miehet olivat melko lähekkäin. Lisäksi ilmanvaihto pesuhuoneessa oli ala-arvoinen. Itse löyly-huone  on mukava ja lauteille mahtuu varmasti 6 ihmistä. Toki kun haluaa peräkulmasta pois on pyydettävä kavereita väistämään. Löylyä oli hyvin tarjolla mutta ilmaa heikommin. Maisemat ovat hyvät täälläkin.

Kokonaisuus ansaitsee 7,5/10 pistettä. Jos olisimme ottaneet yksityisvuoron olisi pisteet olleet 8,5/10 pistettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti