Safire Mökki mainos

lauantai 3. heinäkuuta 2021

Saariston saunat : Byxholmen

 Monen monta kertaa on ollut tarkoitus kirjoittaa saaristomme saunoista jotka on käytettävissä joko ilmaiseksi tai satamamaksua vastaan. Ja näitähän riittää ....




Byxholmen

Koordinaatit: 
59°52,0' P, 23°21,3' I
Satamanro: 
492
Karttasarja: 
B
Merikartta: 
635
Syvyys: 
3,0 - 5 m
Kiinnitys:rantaan+poiju tai ankkuri


Tammisaaren kansallispuiston saaristossa sijaitseva Byxholmen on Uudenmaan virkistysalue yhdistyksen saari. Byxhoömenin sauna on avoinna ympäri vuoden ja käytettävissä aina itse palvelu periaatteella. 


Sauna on söpö vanha talo jonka terassilla on aivan ehdottoman hienot maisemat. Saunalta rantaan johtaa laatoitettu polku jota pitkin käynti mereen on mukavaa. 



Sauna koostuu saunatuvasta, pesuhuoneesta jossa on saavi merivesi pesuvedelle ja pesuvateja peseytymistä varten. Saunan löylyhuoneessa on hyvän kokoinen kiuas jonka yhteydessä on lämminvesi säiliö. Kiukaalle pitää käyttää makeaa vettä jota saa suoraan kaivosta käsi pumpulla saunasta löytyvään saaviin. Löylyt on todella mukavat. 

Vaikka sauna toimii ihan omatoimisesti niin siellä on aina käydessämme ollut siistiä ja rentouttavaa. Aikamoinen käyttöaste on tällä saunalla ainakin viikonloppuisin. On se pieni ihme kun saamme kaikki nauttia tämmöisestä ilmaisesta peseytymispaikasta. 

Toki jos olisin muistanut ottaa mukaan saunan pesemistä varten "ihan puhdas sauna" pesuaineen niin olisin pessyt tuon saunan ja pesuhuoneen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti