Safire Mökki mainos

keskiviikko 13. lokakuuta 2021

Step by step....


Askel askelelta käymme kohti talvea. Syksy on parhaimmillaan ja sadetta riittää vielä kuukausiksi. Kohta toivottavasti alkaa myös pakastumaan. Ennen varsinaista talvea olemme valmistautumassa uudenlaisella veneellä talven kohtaamiseen.  Edelliset veneemme ovat kaikki olleet moottoriveneitä emmekä ole tottuneet tämmöiseen korkeuden tunteeseen veneen ollessa kuivilla mailla. Ja koskaan aikaisemmin emme ole talvehtineet näin lähellä meren rantaa. Tämä meren läheisyys ( lue: ensimmäinen vene tuulessa ) hiukkasen huolettaa. Onneksi kohta rakennamme talvitelineet veneen kannelle ja pressun tulisi olla myös riittävän kestävä. Toivottavasti, toivottavasti...
Satamassa töiden ohessa oli aikaa istua ja nauttia elämästä. Turista tuttavien kanssa sekä katsoa kaikkea mitä satamassa tapahtuu. Sprayhoodin suojassa oli lämmintä ja Fusion soitti kyvää musiikkia vanhoille korvilleni. 

Veneessämme on säiliöitä moneen lähtöön. Makean veden säiliön tyhjennys onneksi sujuu mukavasti sähköisellä pumpulla jonka jälkeen vielä viimeistelin tyhjennyksen sekä pentterissä että vessassa manuaalipumpulla. Toivottavasti tämä riittäisi tuolle puolelle. WC pönttöön laitoin myös Talamex Bio pakkasnestettä jotta pumppu kestäisi.  Toki tarkoitus olisi vaihtaa tuo vessan pönttö uuteen talvella. Tuota bio pakkasnestettä voi käyttää myös makeanveden puolella ja moottorilla. 


Veneessä pidän mielelläni talvella kosteuden syöjiä. Markkinoilla on näitä kosteussyöppöjä useita merkkejä sekä usean erilaisia ratkaisuitaTämän olen kokenut hyväksi tavaksi pitää vene hajuttomana ja homeettomana. Toki pesen veneen aina kunnolla tolulla. Mikään ei ole inhottavampaa kuin ns. " veneen tuoksu". Mökeillä sitä voisi kutsua mummolan tuoksuksi.... Veneessä ei mielestäni kuulu tuoksua septi, diesel tai home. Siksi syksyllä kannattaa kiinnittää huomiota puhtauteen ja kuivumiseen.

Eli taas muutama askel kohti tulevaa talvea.





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti