Safire Mökki mainos

sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Hikeä ja kuohuvaa...

Vappu monelle tärkeä rilluttelu juhla, toisille työväen juhla marsseineen. Meille vappu on ollut jo useamman vuoden ajan veneilyyn liittyvä päivä. Joskus aloimme vasta vapun jälkeen laittamaan venettä ojennukseen kesää varten. nykyisin haaveilemme veneen vesille laskusta juuri ennen vappua. Vuosi takaperin sainne Albatrossimme vesille ajoissa. Tänä vuonna ei ole vielä kumpikaan veneistämme vesillä. Silti mikään ei estänyt nauttimasta lasillista kuohuvaa.

Mutta, mutta.... Kohta laskemme Albatrossimme vesille jotta saamme veneillä alkukevään rauhallisilla vesillä. Family Cruiserimme odottaa telakalla tilaisuutta päästä vesille. Onneksi meillä on mahdollisuus vielä käyttää Albatrossia. Kevään ensimmäisissä veneilyissä on taikaa. Kateellisena katselen kun pari kaveriamme on saanut jo veneensä jo vesille. Toinen kelluu kotisatamassamme ja toinen Suomenojalla.

 Nyt vappuna käytin kaikesta juhlinnasta huolimatta aikaa veneellä. Maalasin pohjan kunnolla ja vaihdoin sinkit. Tämä prosessi tuo esiin aina muutamia lihaksia joita en tiennyt itsessäni olevankaan. Pitää varmaankin ottaa esille ihmisen fysiologia ja anatomia-kirja josta voisin luntata kipeytyneiden kohtien nimet. Mutta mielestäni tämä kannatti taaskin tehdä. Tulee tarkastettua veneen pohja lähietäisyydeltä. Vanhat sinkit olivat kuluneet tasaisesti ja näissä olisi ollut mahdollisesti tavaraa jäljellä vielä täksi kesäksi. Vaihdoin ne kuitenkin varmuuden vuoksi. Uutta pohjan maalaamisessa oli se että RTV:stä maalia ostaessa olin saanut suojakäsineet käytettäväksi maalaus hommiin...

Lisäksi tänä viikonloppuna aloitin kajuutan kylkien käsittelyn tuolla Hempelin puhdistusaineen kanssa. Testi kohdat puhdistuivat selkeästi ja tuoksuvat nyt sitruunaisen raikkaalta. Uskon että tämäkin työskentely tuottaa kipeytyneitä lihaksia. Tulee oltua veneen päällä milloin missäkin asennoissa. Roikkuen, kurotellen, maaten ym. Mutta tämä on yksi mukavimmista osuusksista veneen kanssa toimiessa. Toki veneilykin on kivaa mutta, keväinen ahertelu on todella nastaa.

Vaimon siskon mies oli veneellään ahertelemassa samaan aikaan kanssani. Heidän veneeseen on ilmaantunut perään trimmilevyt ja uusi pakoputken pää. Todella hienot levyt ja kerrankin näen että levyt ovat oikeasti riittävän kokoiset. Toivottavasti ne ovat toimivat myöskin kesällä veneen ollessa täyteen lastattuna.


 Meillä on aina ollut itsellämme lähinnä putput-veneitä joten ei ole kokemusta trimmeistä. Onneksi toiset tietävät näistäkin asioista.

Veneen kanssa toimiessa huomaa aina tekevän joitain parannuksia rakkaaseen harrastusvälineeseen. Joka kevät saa laittaa asioita hiukan erilailla jos on huomannut käytön niin vaativan. Tai sitten vain antaa asioiden olla kuten aina on ollut. Innolla odottelemme miten tulevaisuudessa käytämme uutta Family Cruiseriamme :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti