Safire Mökki mainos

tiistai 17. toukokuuta 2016

Kaikki paitsi purjehdus on turhaa


Oppii luodolla kielen.
Puhe turhaa on ja lause tarpeeton.
Mies aavistaa liikkeet herkän mielen, kun nousee aamu,
joka miehen matkaan saa.
Katse saattamaan jää.
Vielä tyyni on sää.
Vielä tyyni on sää.

"Lasse Mårtenson" ( https://www.youtube.com/watch?v=UosMTU0jRL0 )

Hyvää musiikkia voi kuunnella aina, vaikka tee kupposen äärellä. Lasse Mårtenson oli meren ja purjehduksen ystävä. Monet hänen kappaleistaan jäävätkin mieleen juuri meren kautta. Esimerkiksi "Kaikki paitsi purjehdus on turhaa"...

No itse kyllä laajentaisin tuon lauseen koskemaan koko veneilyä. Oli vene sitten millainen tahansa. Kajakista moottoriveneiden kautta purjeveneisiin. Tai jätetään ne kulkuneuvotkin pois.... Meri elementtinä on minulle se ainainen energian lähde. 

Nyt taas voimme veneillä. Vilkas on jo vesillä ja uusi veneemme on jo melkein vesillä. Kävin lauantaina viemässä Leaninaan puhtaan kuomun päälle. Ja onhan tuota kangasta todella riittävästi levitettäväksi... Mikä parasta, pääsin myös juttelemaan Tom Lindströmin kanssa veneistä. Siinä on kyllä mies, joka tietää kaiken Family Cruisereista. Ja jokaisella näistä on oma tarinansa kerrottavana... Toivottavasti voimme antaa uudelle veneellemme monta tarinaa vielä kerrottavaksi. 


Sunnuntaina olimme vaimon kanssa kävelemässä kotikylän rannalla. Täällä on linnuillakin oma lähiönsä. Joutsenen pesiä on Klobbenin molemmin puolin ja muiden vesilintujen pesiä on kaislikossa varmastikin lähes kolmekymmentä. Ilmeisen hyvä lintujen oleskelu paikka tämä pieni lahden poukama onkin. 

Rantoja pitkin kulkee hyvä kävelyreitti / pyöräilyreitti. Reitillä tulee vastaan useampi veneranta, joiden kohdalla pääsee haaveilemaan veneistä. Miltäköhän tuo tai tuo vene tuntuisi. Miten tuokin vene liikkuu ja kulkeeko tuo purjevene kevyesti.... Olen päässytkin monen ystäväni ja tuttavani veneelle aikojen saatossa vierailemaan. Joskus jopa ihan purjehtimaankin. Nyt poikamme on meidän perheestä ensimmäinen, joka pääsee purjehtimaan. Partiolaiset lähtevät purjehtimaan tällä viikolla ja poika odottaakin tätä kokemusta.

Palatakseni tuohon alun lainaukseen. Monesti istuessani saaren rannalla iltaisin, kuvittelen miltä entisaikojen kalastajista ja saariston asukkaista onkaan tuntunut asua tuolla karullakin paikalla. Onko vaimot pelänneet ettei miehet palaa kalastamasta tai viekö myrsky mökin mennessään. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti