Safire Mökki mainos

tiistai 24. syyskuuta 2019

Menin rannalle nauttimaan syksystä

"Menin rannalle. Puhuin kiville ja kylmässä tuulessa väräjöiville lehdille koska oli syksy.Puhuin myös kivien ja kaarnojen ja sammalten samoajille: hyönteisille. Puhuin linnuille ja levottomalle tai tyvenelle merelle, puhuin auringolle. Ja koko ajan tuntui kuin ihminen kuuntelisi. " (Leif Färding) 

Sunnuntaina oli harvinaisen kaunis päivä eikä voinut jättää väliin veneilyä. Mietinnässä oli minne menisimme veneellä. Naamakirjasta näimme toisen Family Cruiser veneilijän olevan lähettyvillä ja päätimme käydä tervehtimässä heitä. Samalla saisimme nähdä meidän venekunnalle uuden Saariston Sataman. Eli suunnistimme Långvikiin katselemaan paikkoja. Täällä oli hyvä laituri jossa syväystäkin on nykyiselle veneellemme tarpeeksi. Laiturimaksu: 5-20€ / päivä, 15-70€ / vrk. Långvikin asiakkaille päiväpaikka on maksuton!  Tällä kertaa nautimme vain Kipparinna syntymäpäivä teet ja Port-viini lasilliset.  Tänne taidamme tulla toistekin. Saimme kuulla paikasta kehuja ja ainakin tuo kylpyläosasto kiinnostaa meitä. Onneksi tällä kertaa ei nuoriso-osastomme ollut mukana joten pääsimme jatkamaan veneilyämme melkoisen nopeasti.  Tee hetken ainaka kainalooni kaivautui meidän talouden blondi lämmittelemään


Kun jatkoimme matkaa Långvikistä päätimme aloittaa purjehtiaksi muotoutumisemme. Vaikka veneessä sisällä pöhisee Planar lämpöään emme olleet sisällä. Lämmitin lähinnä kuivaa nyt syksyn kosteuksia veneestä ja minä sekä Kipparinna nautimme kuulaasta syysilmasta. Katselimme silmä kovana vastaan tulevia purjeveneitä. Miten ne liikkuvat ja miltä ne näyttävät. Kuvittelimme itsemme purjeveneeseen ja leikimme ajatuksissamme omistavamme purjeveneen. Ja kyllä olemme ainakin ajatuksissa valmiita seisomaan tuulessa ja tuiskussa kylmässä veneessä. Sade piiskaisi meitä jatkuvasti naamaan ja matka-aika kohteisiin olisi mahdoton ennustaa.  tai pelkkä aurinko paistaisi ja tuuli loistaisi poissa olollaan, puhaltaisimme purjeisiin että pääsisimme edes vähän eteenpäin....  Katselimme lähi saari kohteiden tyhjyyttä. Stora Herrössä oli kaksi venettä, Pentalan laiturissa vain yksi vene. Onneksi vesillä kuitenkin riitti liikennettä kohtuullisesti.

Ennen kuin pääsimme omaan satamaan pysähdyimme tyhjentämään septin. Erittäin suositeltavaa tehdä ennen talvea. Soukan Klobbenin septi pisteellä oli oikein jonoa. Ennen meitä paikalle ehti veljeni vanha koulukaveri ja meidän jälkeen jäi kaksi venettä vielä samoihin touhuihin. Lopulta omassa laiturissa aloimme pakkaamaan kesän tavaroita kasseihin. En ymmärrä miten niitä tavaroita on aina niin paljon. Ikea kassit täyttyivät ja auto tuli taas aivan täyteen nyssäköitä.  Vielä kuitenkin jäi paljon tyhjennettävää veneelle. Taidamme tarvita pakettiauton viimeisten tavaroiden kuljettamiseen.


Suunnitteilla olisi vielä pari sieniretkeä tehtäväksi veneellä. Hylkeitäkin pitäisi nähdä ja muutamat ihan pelkät ilta teen juonti hetket voisi myös veneellä viettää ennen kuin Kuljetus Karttunen tulee nostamaan veneemme ylös talvehtimaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti