Safire Mökki mainos

maanantai 18. marraskuuta 2019

" Kusinen " paikka

" Ostetaan koneita ittelle, sen sijaan, että nikkaroitaisiin tai kudotettaisiin muille. Tästä seuraavat kaikki ne sairaudet, jotka eivät ihmiseen luonnostaan kuulu: liikalihavuus, masennus, tilinylitys, ylimielisyys." Tuomas Kyrö

 Loppu kesällä septistä lorahti jotain ylitse. Vuotaako septi vai menikö manusluukusta nesteet pilssiin? Silloin jo heti tyhjennettiin kaikki mitä sellaisella käsipumpulla irtosi. Nyt kun vene on ollut pukeilla jo jonkin aikaa niin loput nesteet on valuneet keulaa kohden. Pestiin koko pilssi ja kiroiltiin nesteitä joita keräilimme pohjalta.

Hieno asia tuo meidän laminoitu septisäiliö. On hyvin tuettu pitkittäis ja poikittais palkkien väliin. Mistään ei pääse näkemään suoraan vuotopaikkaa. Taitaa saha löytyä työkalupakista kun seuraavaksi suunnistan veneelle. Pitää ilmeisemmin sahata reunoja pitkin ja ah, sitä tuoksua mitä tuolta pöllähtää naamalle. oikein pelottaa ajatella sitä kaunista päivää näin etukäteen. Taitaa Kipparinna päästä sahailemaan.

 Samalla pyyhimme pesuaineella seinät sekä tasot. Lämmitin pöhisi koko ajan luoden lämpöä veneeseen ja kuivaamalla ilmaa. On paljon mukavampaa harrastaa kun pääsee harrastamaan vaimon kanssa yhdessä. Saimme molemmat nauttia tästä " kusisesta " yllätyksestä veneessä enkä siis ollut ainoa joka sai sen kokea.

Illalla olikin sitten aika perinteisille " äijä-saunan " pikkujouluille. Meillä on jo vuosia ollut tapana istua saunakavereiden kanssa lasilliselle ja jouluisille herkuille. Usein juomaksi valikoituu jaloja juomia ja rommia. Milloin kenelläkin on jotain jäänyt veneessä ylitse kesän tarpeista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti