Safire Mökki mainos

keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Vuosi on kohta taputeltu...

" Niin kauan kun et halveksi rakkautta ja tanssia pysyy kolkko vanhuus poissa " ( Horatius )

 On taas ollut monta monituista asiaa työnalla.... Ihan perus duunin lisäksi on saanut touhuta myös iltaisin erilaisia askareita. Välillä ihan itsekseen taikka sitten pesueen kanssa. Pääsinpä jopa tutustumaan hienoon ravintolaan jonka seinällä olikin kiva tähti.  Ja paikan ruokakin oli vallan hyvää seurasta puhumattakaan.

No, on sitä muutakin touhuttu tässä edellisen kirjoituksen jälkeen vene asioitakin. Septi ongelmamme on päätymässe uuden tankin ostamiseen ja asentamiseen uuteen paikkaa. Vanha vuotava septi odottaa pakkasia jolloin on mahdollisesti hajuttomampaa tyhjentää loput tankkiin mahdollisesti jääneestä tavarasta. Ehkä pitää kuitenkin antaa se tyhjennystyö Kipparinnalle jolla ei ole aivan niin herkkää nenää kuin minulla.
Tässä eräänä päivänä sain houkuteltua nuoren kipparinalun veneelle tekemään hommia. Kuten ajatella saattaa ei tuollaista varhaisteiniä välttämättä houkuttele suuresti isän kanssa kylmään veneeseen meneminen purkamaan venettä palasiksi. Silti sain nuoren herran seurakseni veneelle. Käytiin yhdessä läpi mitä kaikkea vanhemmat ovat suunnitelleet tekevän veneellä talvenaikana ja saimme hyväksynnän kunhan takakajuuttaan saadaan kännykän ja tabletin lataamiseen pistokkeet molempien punkkien vierelle. Suostuin tähän vaatimukseen. 


Kun palkkion suuruus oli sovittu olikin aika tarttua työkaluihin. Mahtava tunne kun saa askarrella veneellä tai muuallakin perheenjäsenten kanssa. Molemmilla meillä oli hauskaa kun teimme yhdessä töitä.  Yhdessä tehdessä ehtii juttelemaan asioista joista ei muuten tulisi juteltua. Molemmin puolin jaettiin tunteitamme ja tietojamme toisillemme. Ja olinhan minä isänä ylpeä pojastani joka osasi tehdä töitä.  Neitien kanssa ollaankin tehty erilailaisia asioita vaikka olisivat neiditkin tervetulleita veneelle samoihin töihin. Toivottavasti kolkko vanhuus pysyy poissa kun olen yrittänyt noudattaa noita Horatiuksen sanoja. Vielä ehtii tämän vuoden puolella muutaman kerran veneelle jos ei muuten niin istumaan noille kesän 2019 aikana saaduille penkeille nauttimaan glögiä Kipparinnan kanssa..... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti